Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΟΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Ιναχωρίου εξαιτίας της πρόωρης πτώσης του ηρτημένου στα δέντρα ελαιοκάρπου, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου. Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης, "Η πρόωρη καρπόπτωση σύμφωνα με τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων οφείλεται σε μη παρασιτικά αίτια και συγκεκριμένα στην απότομη εναλλαγή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών με υψηλή υγρασία. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί και η επίδραση στην καρπόπτωση των σφοδρών ανέμων στην περιοχή του Δήμου Ιναχωρίου. Επειδή τα αίτια της καρπόπτωσης συμπεριλαμβάνονται στους λόγους αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ ζητούμε την παρέμβαση του Υπουργείου σας για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών".

Μέχρι  και  την Παρασκευή  13 Nοεμβρίου γίνονται δεκτές στα γραφεία του Δήμου Κολυμπαρίου δηλώσεις ζημιάς καλλιεργειών από την ανεμοθύελλα  της 1ης Νοεμβρίου 2009. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί οφείλουν απαραίτητα να προσκομίσουν αριθμό δελτίου Αστ. Ταυτότητας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και αριθμό βιβλιαρίου Αγροτικής Τράπεζας. Επίσης επιβαρύνονται με τέλη εκτίμησης που ανέρχονται στα 0,10 ευρώ για κάθε δηλωθέν δέντρο.  Ώρες υποβολής δηλώσεων: 8:30 – 14:00.
Χ.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: