Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΕΣ

Δεκάδες ζώα σαν "χαλκομανίες" βρίσκονται σκοτωμένα στους δρόμους και στις εθνικές οδούς, για μέρες ολάκερες, έτσι για να μας θυμίζουν το πόσο ανάλγητοι και υποκριτές είμαστε. Το καλοκαίρι και για να μην τα βλέπουν οι τουρίστες τα νεκρά ζώα περισυλλέγονται από τους δρόμους από κάποιο άτομο με σύμβαση έργου.
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου που οι τουρίστες φεύγουν από την πόλη μας και τον νομό μας. Οπότε μέχρι να αποσυντεθούν παραμένουν εκεί. Και οι περισσότεροι τα ξαναπατούν η στρέφουν από ενοχές το βλέμμα τους. Κλείνοντας όμως τα μάτια στο αποτρόπαιο θέαμα γινόμαστε και συνένοχοι. Αυτά και χωρίς κανένα άλλο σχόλιο".
Από την επιστολή του φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων: "Η προστασία των ζώων".
Υ.Σ Τελικά το πρόβλημα είναι τα αδέσποτα ζώα; Ή κάτι τρελές κυρίες που όταν τα βαρεθούνε τα αφήνουν στο εθνικό δίκτυο για γρηγορότερη...ξεκούραση; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν οι αρμόδιοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: