Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Σήμερα συνάντησα τον πρώην Γ.Γραμματέα της στατιστικής υπηρεσίας κ. Εμ. Κοντοπυράκη και είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβεντούλα σχετικά με αυτά που διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό στην (ΕΣΥΕ). Με ειλικρίνεια μου απάντησε ότι η οικονομική κρίση (που τώρα παραδέχεται και το ΠΑΣΟΚ) έχει αποτελειώσει την οικονομία και με αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ δεν πρόκειται να την ορθοποδήσουν, μου περιέγραψε το πρόβλημα και ότι το είχε επισημάνει και αυτό το γνώριζαν στην κυβέρνηση. Ακόμα ανέφερε ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων δεν πρόκειται να δούμε...άσπρη μέρα.
Όσο για τις λάσπες που εκτοξεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του έδωσε τις απαντήσεις του, που όχι μόνο δεν σχολιάστηκαν από την κυβέρνηση αλλά έγιναν και .... κατανοητές. Μου υπενθύμισε ότι 20 μέρες τώρα η στατιστική υπηρεσία είναι ακέφαλη και ακόμα και τώρα που κουβεντιάζουμε δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ της απολύσεως του. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ με αυτά που ψευδώς είπε για την υπηρεσία δημιούργησε πρόβλημα για την Ελλάδα μιας και οι δηλώσεις αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου. Από τα πιο ενδιαφέροντα που μου είπε είναι ότι σκοπεύει να κάνει ένα ταξίδι στην Αμερική αλλά δεν έχει σκοπό να παραμείνει εκεί ούτε να ξαναγυρίσει στο πανεπιστήμιό του να διδάξει (οι φυλλάδες έγραψαν κατά κόρο, μετά την αποδοχή της παραιτήσεως του, ότι σκοπεύει να εξαφανιστεί στην Αμερική).
Φυσικά φυλάει και κάτι που θα το ανακοινώσει σύντομα για αυτούς που αμφέβαλλαν για την αντικειμενικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: