Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Στις 26 Νοεμβρίου δικάζεται η έφεση της απόφασης για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 13-08-02 στον Δήμο Κισάμου και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα ελαιοδέντρων στην περιοχή της Χαλέπας (Μοναστηράκι). Κατηγορούμενος ο τότε δήμαρχος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την φωτιά μιας και προήλθε από τον χώρο εναπόθεσης των δημοτικών σκουπιδιών, κ. Κατζουράκης. Πρωτόδικα η απόφαση ήταν για εμπρησμό κατά αμέλεια.
Ο Δήμος έχει την διάθεση να βοηθήσει στην περίπτωση αυτήν τον πρώην δήμαρχο και θα βάλει δικηγόρο τον γνωστό μας κ. Αναγνωστάκη.
Φυσικά όλα θα είχαν λυθεί και κανείς δεν θα έτρεχε στα δικαστήρια αν οι επόμενες δημοτικές αρχές έφτιαχναν μια δεξαμενή (μικρή απαίτηση των γεωργών που κάηκαν οι ελιές τους) για το πότισμα των καμμένων περιουσιών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η φωτιά εκδηλώθηκε 12 το μεσημέρι στην περιοχή Αμμούτσα, σε έναν σκουπιδότοπο που υπάρχει στην περιοχή Πάνω Πύργος κοντά στο Καστέλι Κισσάμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε άμεσα σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα και αρκετά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έδωσαν πολύωρες μάχες και κατάφεραν τελικά το απόγευμα να αποτρέψουν την εξάπλωση της σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: