Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Τρία κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στην Κίσαμο εναντίον της νέας γρίπης ! Συγκεκριμένα για τον δήμο Κισάμου θα δέχεται το κέντρο υγείας της πόλης, για τους δήμους Μηθύμνης και Ιναχωρίου το κέντρο εμβολιασμού θα είναι το περιφερειακό ιατρείο Καλουδιανών και για τους δήμους Κολυμβαρίου και Βουκολιών το περιφερειακό ιατρείο Βουκολιών.

Επτά νέα τμήματα ΤΕΙ θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 20010-2011 ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας. Φυσικά πάλι η Κίσαμος είναι έξω παρ΄όλες τις διαβεβαιώσεις. Δυστυχώς εδώ φαίνεται παντελώς η απουσία του "ηγέτη", του μπροστάρη στην διεκδίκηση των αναγκαίων και απαραίτητων μας.

Ο Δήμος Κισάμου και η Καρναβαλική επιτροπή από νωρίς μπαίνει δυναμικά στα "Καρναβαλίστικα" και σας προσκαλεί την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 18.00μ.μ στον δήμο μας για την δημιουργία μια εθελοντικής ομάδος για το ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010.

Ο Αθλητικός όμιλος Κισάμου οργανώνει νέα τμήματα αρχαρίων στο ΣΚΑΚΙ για παιδιά από 6 ετών και άνω. Τα μαθήματα θα γίνονται στη Βίλα Ξαγοράρη Ηρώων Πολυτεχνείου 78, στο Καστέλλι, κάθε Δευτέρα 16.30μ.μ και Σάββατο 13.00 μ.μ.

"Σκέψεις, κρίσεις, αναμνήσεις και αφηγήσεις ενός Καστελλιανού" είναι ο τίτλος του βιβλίου του γνωστού μας Κατσικανδαράκη Αντώνη και παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Φαλδάμειο οίκημα. Είναι μια κατάθεση ψυχής ενός συμπολίτη μας που αγαπά τον τόπο του και τις παραδόσεις. Το βιβλίο θα το βρείτε στο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης "Εσπέρια" και τα έσοδα του βιβλίου  διατίθενται από τον συγγραφέα για τα ιδρύματα της μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: