Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ


Το λιμάνι της αρχαίας Κισσάμου βρισκόταν δυτικά της σύγχρονης πόλης, στη σημερινή τοποθεσία του Μαύρου Μώλου. Άγνωστο πότε τοποθετήθηκαν οι τεράστιοι μαύροι ογκόλιθοι σημείο που έχει χωρίσει την αρχαιολογική κοινότητα στα δυο. πολλοί οι υποστηρικτές ότι το λιμάνι είναι έργο της ελληνιστικής περιόδου αλλά και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι κατασκευάστηκε με την ανοικοδόμηση της πόλης από τους Ρωμαίους. Πάντως προκαλεί ο τρόπος κατασκευής του που μας παραπέμπει σε σύγχρονο κυματοθραύστη.

Στις αρχές του βραχίονα (δεξιά στην φωτογραφία) υπάρχει ρωμαϊκή κατασκευή που δυστυχώς είναι αφημένη στον καιρό, αλλά και το ένα από τα δυο γερμανικά πολυβολεία που σώζονται σχεδόν ανέπαφα στην Κίσαμο.

2 σχόλια:

HATZIKOS είπε...

Ο TRIVANΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ( ΧΡΟΝΙΚΟ ) ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ 1182 ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟ ΜΕ 12 ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ 101 ΓΑΛΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΤΗΡΙ ΤΡΑΧΙΛΑΣ.ΕΚΕΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΙΚΑΝ ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΣΑΚΙΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ Ν ΑΝΑΓΚΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ. ( ΕΓΓΙΞΑΜΕΝ )

tasos mpantas είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΩΙΤΕΣ