Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΕΝ

Προς τον
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΝΕΝ κο Σαραβελάκη
Και τον Προεδρεύοντα Β’ Αντιπρόεδρο κο Καφαντάρη Δημήτριο


Κύριοι:
Συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΝ ως θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου.
Με την ιδιότητα μου αυτή έχω προκαλέσει με προσωπικές αλλά και έγγραφες παραστάσεις του Δήμου προς τους Διαχειριστές της Εταιρείας, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κον Σαραβελάκη και τον προεδρεύοντα να πληροφορηθώ ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση και η προοπτική της Εταιρίας.
Αντ’ αυτού με την μέθοδο των τετελεσμένων εγκαλούντο Διοικητικά Συμβούλια όταν επρόκειτο να επικυρωθούν πεπραγμένα, χωρίς διευκρινήσεις με συνοπτικές  πάντοτε διαδικασίες. Παρόλα αυτά ουδέποτε  μου έχουν δοθεί αποσπάσματα των πρακτικών των συνεδριάσεων, παρά το ότι υπήρξε και απόφαση Δ.Σ. επίσης αναφέρεται ρητά και στο καταστατικό, να δίδονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα αποσπάσματα, με την αιτιολογία ότι το απαγορεύει η ΑΝΕΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω υπογράψει κανένα πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν γνωρίζω το περιεχόμενο τους και εάν έχουν και πως έχουν καταγραφεί οι θέσεις που έχω αναπτύξει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. (Τα πρακτικά «φυλάσσονται» στα γραφεία της ΑΝΕΚ στην Λ. Σούδας)
Η σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 07/11/2009 επιβεβαιώνει την πρακτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια από τότε που με πρωτοβουλία του Δήμου Κισάμου δημιουργήθηκε η ΑΝΕΝ και έχετε την διαχείριση της εταιρείας.
Ήδη δεν έχει συγκληθεί διοικητικό Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2008. Το Πλοίο είναι παροπλισμένο από τον Ιούλιο του 2008, τα γραφεία της εταιρείας έχουν κλείσει πάνω από μισό χρόνο,  στον διαγωνισμό της άγονης γραμμής  δεν λάβαμε μέρος παρόλο που είχαν παρθεί άλλες αποφάσεις, ο Δήμος μας επαναστάτησε, όταν μάθαμε τα τεκταινόμενα από τον τύπο για πολλοστή φορά, κάναμε παράσταση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας με συμπαραστάτες όλους τους Βουλευτές του νομού μας και τους Νομαρχιακούς συμβούλους που προέρχονται από την επαρχία μας, όπου θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και προσωπικά με τη ευκαιρία. Η διοίκηση της ΑΝΕΝ όλο αυτό το διάστημα τηρούσε σιγή ιχθύος, γιατί; Από τις εφημερίδες πληροφορηθήκαμε  ότι ο Μεγαλομέτοχος της ΑΝΕΝ  η ΑΝΕΚ μεταβίβασε  το πακέτο των μετοχών της,  335.837 μετοχές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΝ  κύριο Σαραβελάκη, πριν τρία χρόνια τους αποτρέψαμε. Η πρόσκληση του συμβουλίου της 06/11/2009 απευθύνεται σε 9 από τα 13 μέλη που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα έχουν παραιτηθεί; Έχετε πρώτο θέμα τη συμπλήρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να ξέρουμε πότε παραιτήθηκε ο καθένας  και ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης του.
Με δεδομένα τα όσα προανέφερα με πλήρη άγνοια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Εταιρείας και του Πλοίου και όλων των άλλων που έχουν γίνει τώρα και ένα χρόνο που δεν έχετε συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, όπως ο νόμος και το καταστατικό ορίζουν. Έρχεστε σήμερα και συγκαλείτε Δ.Σ. με θέματα διαχειριστικής φύσεως που εσείς εδώ και ένα χρόνο διαχειρίζεστε μονομερώς και κατά βούληση κατά παράβαση του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας, ως να μην συμβαίνει τίποτα και όλα βαίνουν καλώς!
Με συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στο φορέα που εκπροσωπώ αλλά και των μετόχων που κατέθεσαν τις οικονομίες τους για να γίνει πράξη το όνειρο της επικοινωνίας  και της ανάπτυξης των περιοχών μας, με την δημιουργία της ΑΝΕΝ.
Το γεγονός ότι σήμερα έχει οδηγηθεί σε διάλυση επί της ουσίας η εταιρεία, χωρίς να γνωρίζουμε πως φθάσαμε στην σημερινή πραγματικότητα και πως διαχειρίστηκαν την εταιρεία αυτοί που ευθύς εξ αρχής ανέλαβαν να διαχειριστούν τα χρήματα των μετόχων και τα των της εταιρείας.
Ο Δήμος Κισάμου που είχε την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΑΝΕΝ αξιώνει να πληροφορηθεί με συγκεκριμένο σαφή και αναλυτικό τρόπο ποια είναι η πραγματική οικονομική θέση της εταιρείας και του πλοίου προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του για το παρόν και το μέλλον της ΑΝΕΝ.
Σας δηλώνω ακόμη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι είμαστε αποφασισμένοι εις το όνομα των μετόχων να απευθυνθούμε σε όποιο αρμόδιο πολιτειακό και δικαστικό παράγοντα προκειμένου να φωτιστούν και να ξεκαθαριστούν τα  πράγματα για να προστατευθούν οι οικονομίες των μετόχων και των φορέων που δόθηκαν για την δημιουργία  της ΑΝΕΝ καθώς και η προοπτική της ανάπτυξης του τόπου μας χάρη της οποίας δημιουργήσαμε την ΑΝΕΝ.
Η σημερινή φθίνουσα πορεία της ΑΝΕΝ συμπαρασύρει και τελματώνει την προοπτική ανάπτυξης που ο τόπος μας εναπέθεσε.
Υποχρεώνομαι σε αυτή την έγγραφη αναφορά μου, αφού ουδέποτε μου δόθηκαν πρακτικά των συνεδριάσεων και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω εάν έχουν καταγραφεί οι θέσεις και οι προβληματισμοί μου που έχω διατυπώσει στα Διοικητικά Συμβούλια που συμμετείχα.

Ο Εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου στο Δ.Σ. της Α.Ν.Ε.Ν
Χουρδάκης Μανόλης

 

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ανεξάρτητα με το αν προβλέπεται ή όχι από το καταστατικό, αφού το ΔΣ, έχει να συνεδριάσει από τον Οκτώβριο του 2008, έχω την εντύπωση ότι αν κινηθεί κάποιος ή κάποιοι, δικαστικά εναντίον του, θα κυρηχθεί έκπτωτο και όλες οι μετέπειτα δραστηριότητες, αν υπήρξαν, παράνομες. Χρονοβόρα και ψυχθοφόρα - σίγουρα - διαδικασία, αν μπορεί να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως, κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για αυτή τη κατάντια.