Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΕΚ ΚΕΡΔΗ

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 9% ανακοίνωσε χθες η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης για το πρώτο 9μηνο του 2009.
Στο εννεάμηνο του 2009 ο Όμιλος ΑΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές της Κρήτης, του Αιγαίου και της Αδριατικής έχοντας υπό διαχείριση, συνολικά, 19 πλοία (13 ιδιόκτητα). Κατά το 3ο τρίμηνο, το οποίο είναι ιστορικά το σημαντικότερο κάθε χρήσης λόγω της εποχικότητας που διακρίνει την επιβατηγό ναυτιλία, αυξήθηκε η διακίνηση επιβατών και ΙΧ, ενώ ο Όμιλος διεύρυνε τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας καλύπτοντας τις ανάγκες διακίνησης μεταξύ των νησιών του Αιγαίου. Στις γραμμές της Αδριατικής παρατηρήθηκε γενικότερη μείωση της διακίνησης των φορτηγών ως απόρροια της οικονομικής ύφεσης.
Μικτά κέρδη
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 53,9 εκατ. έναντι ευρώ 51,8 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2008 σημειώνοντας αύξηση κατά 4,1%. Αντίστοιχα, το μικτό περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 24,4% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 22,7% το 2008.
Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα συνετέλεσε και η μείωση των τιμών των καυσίμων, η οποία αντιστάθμισε την άνοδο των λοιπών λειτουργικών δαπανών λόγω της αύξησης του υπό διαχείριση στόλου του Ομίλου.

Υ.Σ Φυσικά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο γιατί είναι και τα 5.500.000 Ε της (δική μας) άγονης. αλλά και ότι δεν θα ξαναχρεωθεί γι' αυτήν (την δική μας εταιρεία) αφού δεν είναι πλέον μέτοχος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: