Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΑ

Στον δήμο μας δουλεύουν αυτήν την στιγμή 2 υπάλληλοι με stage και τρεις με συμβάσεις χρόνου. Είναι όλοι απαραίτητοι και δυστυχώς αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ο δήμος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και θα αναγκαστεί να υπολειτουργεί σε ορισμένα τμήματα, Μητρώο, δημοτική επιχείρηση.
Καθημερινά στην πλατεία ελευθερίου Βενιζέλου γίνεται το έλα να δεις. Μια σύγχρονη Βαβέλ ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν δουλειά και λίγα χρήματα για φαγητό. Επειδή διάβασα ότι το περιβόητο στέκι θα μαζέψει ρούχα και κουβέρτες καλό είναι να δει προς τα μέρη μας, και ιδιαίτερα αυτούς τους δυστυχισμένους που συνεχίζουν να φορούν κοντά παντελονάκια και σαγιονάρες το καταχείμωνο και να τους βοηθήσει. Ειδικά φέτος που οι δουλειές αλλά και η βεδέμα είναι λίγη!!!
Η επισκεψιμότητα στο αρχαιολογικό Μουσείο ήταν πολύ καλή φέτος και είναι κρίμα που υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που δεν το έχουν επισκεφτεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο των επισκεπτών που μόνο καλά λόγια θα βρεις στις σελίδες του. Οι ξένοι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι ξένοι που ζουν μόνιμα στην Kίσαμο το επισκέπτονται συχνά μάλιστα πολλές οικογένειες το επισκέφτηκαν πάνω από 4 φορές.
Το πιο άσχημο μέρος της πόλης είναι σίγουρα η Πλατεία Τζανακάκη. Ταξί, λεωφορεία, Ι.Χ, φορτηγά, στοιβάζονται καθημερινά μέσα σε λίγα τετραγωνικά. Σίγουρα η πλατεία χρειάζεται μια ανακατασκευή και μια καλύτερη διαχείριση του χώρου, μιας και είναι πολύ...ΝΤΕΜΟΝΤΕ. Η αυλή του Μουσείου αλλά και οι παρακείμενοι δρόμοι αλλά ιδιαίτερα αυτή η Καμπούρη θυμίζει .... Βηρυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: