Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ;;;
Παρά τις αμέτρητες εξαγγελίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη λειτουργία της, από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, η μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Γενικό Νοσοκομείο των Χανίων ακόμα και σήμερα δεν λειτουργεί κανονικά.
Λόγω δεκάδων προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και τα οποία παραμένουν άλυτα, η Μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 ως «ενδιάμεσης νοσηλείας» και όχι ως «εντατική», όπως ήταν προγραμματισμένο. Αποτέλεσμα αυτού, τα παιδιά που γεννιούνται στα Χανιά αλλά και στο Ρέθυμνο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, στην πλειονότητά τους πρόωρα, να μεταφέρονται στο Ηράκλειο όπου εκεί υπάρχουν δύο ΜΕΝΝ, μία στο «Βενιζέλειο» και μία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μεταφορά που ενέχει πολλούς κινδύνους για τα νεογέννητα, αφού η απόσταση από Χανιά σε Ηράκλειο είναι μεγάλη και ο δρόμος έτσι κι αλλιώς επικίνδυνος.
 Το 2006 διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία 54 από τα 732 νεογνά-βρέφη που γεννήθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, δηλαδή 1 στα 13, το 2007 σαράντα τέσσερα από τα 833, δηλαδή 1 στα 19, και το Α' τρίμηνο του 2008 εννέα από τα 186, δηλαδή 1 στα 20. Τα πιο πάνω είναι στοιχεία από την ερώτηση που κατέθεσε το 2008 ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης, θέλοντας μέσω αυτών να δείξει την ανάγκη λειτουργίας ΜΕΝΝ στο νοσοκομείο των Χανίων.
«Εγώ ήρθα στο νοσοκομείο των Χανίων με την προοπτική να γίνει η Μονάδα εντατική, αλλά όπως ξέρετε κι εσείς το ελληνικό Δημόσιο πάντα κολλάει», τονίζει η διευθύντριά της Ελένη Αμπατζίδου και προσθέτει πως «η έλλειψη προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή».
«Από την άλλη -σημειώνει- για να λειτουργήσουμε ως εντατική χρειαζόμαστε και κάποιες υποειδικότητες γιατρών, όπως π.χ. ένας οφθαλμίατρος με εμπειρία στα πρόωρα, γιατί αν αυτά είναι διασωληνωμένα δεν μπορώ να τα μεταφέρω στο Ηράκλειο να τα δει οφθαλμίατρος και μετά να τα γυρίσω πάλι πίσω στα Χανιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: