Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ...ΚΟΛΠΟΥ

Το κόστος λειτουργίας του βιολογικού μας ανέρχεται σε 820.000 Ε, κατά μια εκτίμηση και σε 430.000 κατά τον ΟΑΔΥΚ. Με τις υπάρχουσες γραμμές του βιολογικού σε Κίσαμο αλλά και Δραπανιά, αυτοί που μπορούν να συνδεθούν άμεσα είναι μόλις 150 σπίτια και ξενοδοχεία.
Άρα 430.000/150=2.866,66 Ε για κάθε σπιτικό. Πανάκριβο το ρημάδι το σκατ.....
Βέβαια η φάση η τρελή είναι ότι φτιάχτηκαν δίκτυα στον Πάνω Δραπανιά (κάτοικοι 10) και έμειναν όλα τα προάστια του Καστελλιού, τα ξενοδοχεία της δυτικής μεριάς, αλλά και τα Καλουδιανά που "φιλοξενούν" τις εγκαταστάσεις του βιολογικού απ' έξω. Εύγε!!!!
Το άλλο βέβαια δεν το ξέρετε; Αν δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα σκατ.... ο βιολογικός δεν λειτουργεί, οπότε όπως βλέπω τα πράγματα ή θα περιμένουμε το 2010 για να φτιαχτούν και τα υπόλοιπα δίκτυα ή θα κάνουμε εισαγωγή σκατ.... !!!
Δε μας φτάνουν τα δικά μας θα αγοράζουμε και από πάνω!

1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΡΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙ ΘΕΝΕ ΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
ΑΥΤΑ.