Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .... ΚΛΑΙΜΕ !!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα νησιά του Ιονίου όπου σύχναζαν, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, καθώς στη Ζάκυνθο το ποσοστό μείωσης των Άγγλων φθάνει το 80%, στην Κεφαλλονιά το 22,4%, στην Κέρκυρα το 10%, ενώ και.
Η μείωση οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, που πλήττει σε μεγάλο βαθμό και την Βρετανία, καθώς και το ότι η Αγγλική λίρα έχει χάσει 10% της αξίας της έναντι του ευρώ.
Στα Μάλλια και στην Χερσόνησο έκαναν κανένα ρεπορτάζ;

Κενά τραπέζια, άδεια καθίσματα και έρημα σοκάκια είναι η εικόνα που παρουσιάζει και το Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αν πέρσι στους 20 τουρίστες οι 10 ήταν Άγγλοι, φέτος δεν υπάρχει ούτε ένας Άγγλος. Η μείωση φέτος Άγγλων τουριστών στο νησί (Κρήτη) υπολογίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία στο 60%.
Δεν μειώθηκαν όμως μόνο οι Άγγλοι επισκέπτες, αλλά και οι Γερμανοί κατά 15% φέτος και κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια. Ξενοδόχοι και καταστηματάρχες στην Κρήτη πιστεύουν, ότι η εικόνα δεν θα αλλάξει ούτε τον Αύγουστο, που θεωρείται ο πιο παραγωγικός μήνας του καλοκαιριού. Όλες τις ελπίδες τους τώρα τις εναποθέτουν στους Ρώσους τουρίστες, που συνήθως ξοδεύουν χρήματα στις εξόδους τους.
Έχουμε 7% -10% περίπου μείωση του τουρισμού φέτος και κλαίμε, φανταστείτε να είχαμε 40% που ήταν οι προβλέψεις στην αρχή του χρόνου; Να μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους τουρίστες αλλά και τις τιμές μας που δεν τις πιάνουν κρίση. Γιατί αν δεν το κάνουμε σίγουρα από του χρόνου θα είναι άφαντοι οι Βρετανοί και όχι μόνο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: