Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΩΝΕΖΕΣ ..ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΔΕΣ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Ισπανίδων, ηλικίας 25 και 26 ετών, που έχασαν το μονοπάτι, το οποίο οδηγούσε από τον αρχαιολογικό χώρο της Λισσού προς τη Σούγια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί και να λάβει χώρα μία μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωσή τους από πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και έληξε γύρω στις 11 το βράδυ, όταν οι δύο γυναίκες τελικά εντοπίστηκαν στο σημείο, που βρίσκονταν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια πίσω στη Σούγια.

Δε μας φτάνουν οι Πολωνοί που κάθε τόσο χάνονται στα βουνά τώρα έχουμε και τους Ισπανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: