Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Δευτέρα βράδυ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συνένωση των όμορων δήμων Κισάμου, Ινναχωρίου και Μηθύμνης οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν δυο. Μια από την δημοτική αρχή που ήταν υπέρ της ευρύτερης συνένωσης των δήμων στο μέλλον, ένας δήμος όλη η επαρχία, αλλά στην εισήγη της η κ. Δήμαρχος έκρινε ότι το θέμα είναι ανεπίκαιρο διότι δεν έχουν καθοριστεί από την κυβέρνηση τα οικονομικά κίνητρα για τον σκοπό αυτό και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ξεκινήσει καμιά σχετική διαδικασία και πήρε τέσσερις (4) ψήφους (Βαρουχάκης, Γεωργακάκης, Καρεφυλλάκης, Σγουρομάλλης) ενώ ο Θ. Σταθάκης ανεχώρησε πριν την ψηφοφορία.
Η πρόταση του κ. Καλαιτζάκη που μιλώντας γενικά τοποθετήθηκε θετικά στο θέμα της εθελοντικής συνένωσης του Δήμου Κισάμου με τους Δήμους Μηθύμνης και Ιναχωρίου και πρότεινε να ξεκινήσει ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια. Η πρόταση αυτή πήρε οκτώ (7) ψήφους (Καλαϊτζάκης, Κουνελάκης, Καστανάκης,
Καστανοπουλάκης, Κατζουράκης, Μπαριωτάκης, Ψωματάκης), κι' ένας ψήφισε (Τερεζάκης) παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: