Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤ....

Σε ενίσχυση της βάσης της Σούδας προχωρούν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο διπλής αναβάθμισης του ρόλου με στόχο την πληρέστερη επιτήρηση της Ανατολικής Μεσογείου και την ενίσχυση των δράσεων της αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής (Αfrica Command/ΑFRICOM).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το αμερικανικό σχέδιο αφορά επεκτάσεις των δυνατοτήτων της βάσης μέσω της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων πτήσεων αεροσκαφών ετησίως, ενώ ένα καινούργιο σκέλος των νέων τεχνικών διευκολύνσεων αφορά τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που εκτελούν αντιτρομοκρατικές περιπολίες.
Στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα, παρ΄ όλο που οι σχετικές εργασίες δεν έχουν ακόμη αρχίσει, σπεύδουν να επισημάνουν ότι οι αιτηθείσες αναβαθμίσεις του τεχνολογικού εξοπλισμού εντάσσονται στο πλαίσιο των απλών εξυπηρετήσεων λειτουργικού χαρακτήρα και δεν επηρεάζουν τους όρους της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας (DΕCΑ) που διέπει την ύπαρξη και λειτουργία «στρατιωτικής διευκόλυνσης». Προσθέτουν δε ότι οι περισσότερες από τις νέες υποδομές θα χρησιμοποιούνται και από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Πάντως, πέραν από την πτυχή που αφορά το εύρος των εκσυγχρονισμών και αν αυτό αγγίζει την υπάρχουσα συμφωνία, διπλωματικοί κύκλοι εξέφραζαν τον προβληματισμό τους κατά πόσο θα έπρεπε να δοθεί τόσο εύκολα το αρχικό πράσινο φως και αν υπήρξε διπλωματικό αντισταθμιστικό όφελος σε κάποια θέματα εθνικού ενδιαφέροντος που επηρεάζονται από τις ΗΠΑ. Πολύ περισσότερο, σχολίαζαν, που αυτή την περίοδο οι ΗΠΑ με τη στάση τους στο ΝΑΤΟ ανέχονται την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/07/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: