Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το πολιτικό καλεντάρι του ένατου μήνα του χρόνου έχει ως εξής:
Πρώτο κλεισμένο ραντεβού: Οι ουσιαστικές και ριζικές ανατροπές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων θα έχουν την τιμητική και πανηγυρική τους αφετηρία.
Δεύτερο κλεισμένο ραντεβού του βουλευτή Αργολίδας κ. Μανώλη: Έχει πει πολλά και συνήθως όποιος λέει πολλά, για να καλύψει τα ολίγα ή τις ολιγωρίες του, εκτίθεται. Θα αποφασίσει τότε..;
Τρίτο κλεισμένο ραντεβού του διαλάμψαντος κ. Αλαβάνου: Και αυτός θα αποφασίσει τότε, όταν οι λεύκες χάνουν τα φύλλα τους, δηλαδή φυλλοροούν, αν και τι θα πράξει ως πολιτικός άνδρας..
Τέταρτο κλεισμένο ραντεβού με τις Βρυξέλλες: Που έχοντας χάσει την υπομονή τους με την μεταοθωμανική Ελληνική πολιτική τάξη αναμένουν μέτρα σταθερής ανατροπής της οικονομικής κατρακύλας της χώρας.
Πέμπτο, αυτό είναι κλασσικό, της ΔΕΘ: Όπου ένα λάθος, μια λάθος εκτίμηση αρκεί για να έρθουν τα πάνω κάτω.
Έκτο: Η δίκη των δολοφόνων του Μανώλη Χορευτάκη σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι διαδρομών και μεθοδεύσεων αλλά αυτή η πατρίδα δεν έχει άλλα αγόρια για τα νύχια του προστατευμένου υποκόσμου
Έβδομο: Η έναρξη των χειμερινών κινηματογραφικών παραστάσεων. Και οι παραστάσεις θα είναι πραγματικές και όχι μόνο στο σελιλόιντ και δεν έχει νόημα να προβλέπει κάποιος εξελίξεις που δεν επηρεάζει.
Α! Έχω και ένα ραντεβού με τον οδοντογιατρό για να αφαιρέσει το δόντι που θα με πονάει ποιο πολύ. Ξέρετε ότι οι συνεδρίες με οδοντογιατρούς είναι και φιλολογικές και ενίοτε παραγωγικές.
Τον Σεπτέμβρη που έρχονται οι βροχές!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: