Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΝ

Διαβάζουμε ότι το κύκνειο άσμα της ΑΝΕΝ ψάλθηκε στις 08/07/09 κατά τον πλειστηριασμό εκποίησης της έναντι χρεών.
Όποιος φταίει για την εξέλιξη ας μη μιλήσει!!
Για την κατάληξη αυτή, συγχαρητήρια αξίζουν :
Οι πολιτικοί που ενδιαφέρονται για το εφήμερο πολιτικό κέρδος για την κενότητα και την ματαιοδοξία των ενεργειών τους και απευθύνεται στους νυν τέως και πρώην Νομάρχες που χειρίστηκαν κεφάλαια των φορολογουμένων σαν σε πράσινη τσόχα.
(Εξαιρείται ο κ Στέλεχος της ΑΝΕΚ που την υπηρετούσε από τότε που νομάρχευε.)
Τα στελέχη της Α’ βάθμιας Τοπικής. Αυτοδιοίκησης που δεν κατάλαβαν ποτέ, ίσως και ακόμη, γιατί η ΑΝΕΝ έπρεπε να είναι δική τους υπόθεση και όχι των παππούληδων της ΑΝΕΚ. Ακόμη και όταν τους δείχναμε τους αριθμούς αυτοί κοίταζαν το στυλό..
Οι στον σύνδεσμο οικονομολόγων συνωθούμενοι που αν και τάχθηκαν να προστατεύουν τη λαϊκή αποταμίευση προέκυψαν πρίγκιπες στην αυλή του άνακτα.
Οι μικρομέτοχοι που δεν γνωρίζουν αλλά συμμετέχουν ως πρόβατα επί σφαγή σε προγράμματα …λαϊκού καπιταλισμού: Ας παρακολουθούν τώρα τους εφοπλιστές και τους κολαούζους τους να πίνουν εις υγεία τους.
Εμείς έχουμε καθαρή τη συνείδηση μας και η επόμενη παρέμβαση μας θα καταγραφεί όταν, όποιοι από όλους αυτούς επιζητήσουν την εκπροσώπηση των Χανιωτών και κυρίως των Κισαμιτών, ως προετοιμάζονται.
Το ρέκβιεμ της υπόθεσης αποτελούν οι εργαζόμενοι της ΑΝΕΝ, που βρέθηκαν στο δρόμο και τους αντικαθιστούν οι της ΛΑΝΕ έως ότου και αυτοί βρεθούν στα φτερά της προπέλας του μεγάλου καραβιού.

Iωάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: