Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΘΟΔΩΡΟΥ

Πρόταση να γίνει επισκέψιμη η νήσος των Αγίων Θεοδώρων (γνωστή ως Θοδωρού), ύστερα από σύνταξη σχεδίου και σχετική μελέτη, διατυπώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Κυδωνίας και καταθέτουν αίτημα να συζητηθεί ως κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σημειώνουν:
"Το νησί των Αγίων Θεοδώρων, το αρχαίο Ακοίτιον, (το Θοδωρού) έχει συνολική έκταση περίπου 68 εκτάρια, με διαστάσεις 1550 μ. μήκος και 750 μ. πλάτος, ενώ το μέγιστο υψόμετρο είναι 156 μ.
Απέχει από την ακτή της Αγίας Μαρίνας 850 μ, και βρίσκεται περίπου 8 χιλ. δυτικά της πόλης των Χανίων.
Σήμερα ιδιοκτησιακά ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και τη διαχείρισή του έχει η Περιφέρεια Κρήτης (Διεύθυνση Δασών Χανίων). Στο νησί απαντώνται 9 τύποι οικοτόπων παρά το μικρό του μέγεθος. Το 1963 κρίθηκε εκτροφείο για τη διατήρηση του Αγριμιού και το 1976, με Απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίας, ανακηρύχθηκε επίσημα ως Εκτροφείο Θηραμάτων και απαγορεύτηκε η επί σκοπό θήρα, η παραβίαση των ορίων του και η οποιαδήποτε βλάβη των εκτρεφομένων θηραμάτων.
Η Διεύθυνση Δασών Χανίων έχει την ευθύνη της διαχείρισης του νησιού και του πληθυσμού των Αγριμιών που σήμερα είναι περίπου 75".

Παιδιά προσοχή μην την πατήσετε σαν και μας! Οι καλοθελητάδες καραδοκούν. Γραμβούσα μαύρα να ντυθείς ..... τραγουδούμε! Επισκέψιμη την κάναμε και μεις αλλά τα μπικικίνια άλλοι τα χαίρονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: