Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Βλέποντας την ειδυλλιακή ομορφιά που έκανε το Ελαφονήσι διάσημο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι έχει συνδέσει το όνομα του με τραγικά γεγονότα.

Η σφαγή του 1824 στο Ελαφονήσι
Εδώ σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους 850 άνθρωποι την ημέρα του Πάσχα το 1824. Η σφαγή έγινε καθαρά για λόγους εκδίκησης και τιμωρίας για τον επαναστατημένο Κρητικό λαό, καθώς τα θύματα ήταν κυρίως γυναικόπαιδα.

Το ναυάγιο του Imperatrix στο Ελαφονήσι
Επίσης στους ύφαλους γύρω από το Ελαφονήσι ναυάγησε το Φεβρουάριο του 1907 το ατμόπλοιο Imperatrix, όπου χάθηκαν 38 άνθρωποι από τους 140 που ταξίδευαν για την Ινδία (120 πλήρωμα και 20 επιβάτες). Οι μοναχοί από το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας μαζί με τους ελάχιστους κάτοικους της περιοχής ρίχτηκαν στα μανιασμένα κύματα και κατάφεραν να σώσουν 38 ναυαγούς.

Για την αποφυγή παρόμοιων τραγικών περιστατικών στο μέλλον, κτίστηκε στο Ελαφονήσι ψηλός φάρος που ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση και προειδοποιούσε τους ναυτικούς να μείνουν μακριά από τους επικίνδυνους βράχους. Δυστυχώς για το χτίσιμο του φάρου θυσιάστηκαν όλοι οι κέδροι και τα άλλα δέντρα που υπήρχαν πάνω στο Ελαφονήσι. Ο φάρος αυτός καταστράφηκε από το γερμανικό στρατό στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και σήμερα έχει αντικατασταθεί από άλλο σύγχρονο.
http://www.facebook.com/Chania Crete

1 σχόλιο:

Chania Crete είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Σε παρακολουθώ ανελλιπώς!
http://www.facebook.com/pages/Chania-Crete/89831568961