Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Βουκολιών "Μαρίνος Αντίπας", αφού αρχικά σημειώνει ότι τάσσεται υπέρ των δολωματικών ψεκασμών για την αντιμετώπιση τoυ δάκου και την αποτελεσματική προστασία του εισοδήματος των παραγωγών επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι από τις εξέλιξης της φετινής δακοκτονίας και συγκεκριμένα: Η χρονιά ξεκίνησε με πολύ υψηλούς πληθυσμούς δάκων άρα χρειαζόταν να χρησιμοποιηθούν σύγχρονα και ιδιαιτέρως αποτελεσματικά φάρμακα. Όπως για παράδειγμα οι πυρεθρίνες. Αντ’ αυτού δόθηκε μια πυρεθρινη για αρχή και ακολουθεί δεύτερος ψεκασμός. Άκουσον - άκουσον ληγμένο Lebaycid. Φάρμακο οργανοφωσφορικο που αφήνει και υπολείμματα στο λάδι αν ψεκαστούν οι «φούντες». Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η άδεια κυκλοφορίας του Lebaycid έχει λήξη από το 2007 και έκτοτε με δυο χαριστικές αποφάσεις το 2008 και 2009 χρησιμοποιείται ξανά στη δακοκτονία".
...... Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πειραματισμούς, ξεφορτώματα φαρμάκων, αυτοσχεδιασμούς του ποδαριού και τσαπατσουλιές που μόνο αποτέλεσμα έχουν την καταστροφή του εισοδήματος του αγρότη".

Τώρα εμένα όταν ακούω ληγμένα γιατί μου έρχεται στο μυαλό ο στρατός ;
Τα κρέατα του στρατού ήταν από τις δεκαετίες του 1945 και 1950, για αυτό τα λέγαμε γκοτζίλα! Αυτές τις δεκαετίες πρέπει να είχαν απίστευτη παραγωγή κρέατος, και ο στρατός να είχε προμηθευτεί όλη την παγκόσμια παραγωγή διότι δεν εξηγείται πώς μετά από 30 χρόνια και μετά από εκατομμύρια ατόμων που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους στο στράτευμα εξακολουθούν να υπάρχουν αποθέματα κρέατος από τότε !!!
Αυτήν την απορία την είχα πάντα, πέρα όμως από αυτό ακούστε και μια ιστορία!!!
Θυμάμαι αρχές του 80' που πήγα φαντάρος στην Τρίπολη κάθε Κυριακή βράδυ -όσοι δεν είχαν έξοδο -τρώγαμε μια κονσέρβα χοιρινό - η ημερομηνία ήταν πεντακάθαρη 1955. Ένα γιατρός-φαντάρος νεοσύλλεκτος την επομένη μέρα βγήκε στην αναφορά και διαμαρτυρήθηκε γιατί τρώμε κονσέρβες του Β' παγκοσμίου. Ο Λοχαγός όνομα και πράγμα του είπε το εξής φανταστικό και αλησμόνητο
- Αγαπητέ γιατρέ αν μια γέφυρα γράφει ότι μπορεί να περάσει ένα όχημα βάρους 30 τόννων και περάσει ένα με 35 τ θα πέσει; Φυσικά όχι !!!
Φάε λοιπόν την κονσέρβα σου μα τίποτα δεν θα πάθεις ! Εξάλλου εμείς είμαστε εδώ!!!!

Τελικά οι αγρότες δεν μπορούν να ανεχθούν πειραματισμούς με ληγμένα, άραγε ο στρατό μπορούσε τότε και σήμερα;

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Το ότι το συγκεκρημένο φυτοφάρμακο είναι λυγμένο, δεν αναιρεί την επικινδυνότητα του, ως απαγορευμένο από το 2004 σε Ευρώπη και Αμερική. Εξ άλλου δεν το έστειλαν μόνο στα Χανιά! Στη Λέσβο, που "ξέρουν και αυτοί από καλό λάδι", το επέστρεψαν στο Υπουργείο. Επομένως; Κάτι παραπάνω ξέρουν και φυσικά έχουν από εμάς.....