Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Η (κάθε) δημοτική αρχή έχει στόχο να κάνει πράξη όλες αυτές τις εξαγγελίες που προεκλογικά και μετεκλογικά, έθεσε. Είναι ο κανόνας !! Εξάλλου λένε, ότι το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου ψηφίζουν σήμερα οι ενεργοί πολίτες και μετά τα υπόλοιπα. Εμείς βέβαια στην γειτονιά μας δεν ακολουθούμε πάντα αυτόν τον κανόνα τόσο πιστά !!!
Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν και προγραμματίστηκαν εξ αρχής οι στόχοι (πανομοιότυποι από γεννήσεως του δήμου) που θα αποτελούσαν τη βάση για την ουσιαστική αλλαγή σε κάποιους τομείς της πόλης μας, ο απολογισμός μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι θετικός. Γνωρίζω βέβαια ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από πολλούς εκλεκτούς, άλλα όσο περνά ο καιρός η πίεση χρόνου γίνεται τεράστια και ο λίγος χρόνος που έχει απομείνει ίσως δεν είναι αρκετός για να κάνουν πράξη όλα αυτά που μας υποσχέθηκαν. Να κάνουνε δηλαδή τις δεσμεύσεις τους πράξη !
Ξέρω ότι αρκετοί δεν είναι οι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας και σε βασικά θέματα υπάρχει καθυστέρηση, φαίνεται καθαρά στις γειτονιές, στους δρόμους, στην εμφάνιση, στην καθαριότητα της πόλης, χώρια την χρόνια καθυστέρηση σε μεγάλα και σημαντικά έργα.
Σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε μηδενιστές και ιδιαίτερα τώρα πρέπει να αναλογιστούμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, ότι δεν υπάρχει πολύ βουλευτική βοήθεια, καθόλου στήριξη της κυβέρνησης, αλλά και ότι τα απαραίτητα μας είναι τόσα πολλά που μια τετραετία για τον οποιοδήποτε δεν είναι αρκετή.
Αυτό βέβαια δεν αθωώνει κανένα, τουναντίον μάλιστα αξιώνουμε από την δημοτική αρχή μας να προχωρήσει με μεγαλύτερη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων μας. Φυσικά χρειάζεται και περισσότερος σεβασμός από όλους τους «συνεργάτες» της, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αν θέλουμε να δούμε κάτι καλό για την πόλη και όχι μόνο.
Καμιά δημοτική αρχή δεν έκανε τόσα χρόνια τα απαραίτητα αλλά πάντα κυνηγούσε το θαύμα, το άπιαστο όνειρο, είτε αυτό λεγόταν λιμάνι, είτε βιολογικός, είτε περιφερειακός, αγνοώντας τα μικρά και ασήμαντα που μας κάνουν ανθρώπους (καθαριότητα), που μας κάνουν να φανούμε καθώς πρέπει πόλη(κυκλοφοριακό).
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που σήμερα έχουν την εξουσία στα χέρια τους, θέλουν να αφήσουν πίσω τους έργο, όμως ως και σήμερα η προσπάθεια είναι ημιτελής, φυσικά ποτέ δεν είναι αργά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: