Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΑ !!!

Γιατί οι οικολογική οργάνωση Κισάμου προέβη σε αυτήν την ενέργεια !!
Οι εταιρίες COSMOTE, VODAFON-PANAFON, WIND οι οποίες δραστηροποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εγκατέστησαν και έθεσαν σε λειτουργία τρεις διαφορετικούς σταθμούς βάσης, εγκατεστημένους σε ακίνητα στην Κίσαμο, που δεν απέχουν μεταξύ τους πάνω από πενήντα μέτρα. Για το θέμα αυτό προσφύγαμε στην δικαιοσύνη και πετύχαμε δυνάμει των 34/2009-35/2009 και 36/2009 αποφάσεων του Mονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων να δικαιωθούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία, δικαίωμα που κατοχυρώνει η πολιτεία σε όλους τους ανθρώπους.
Πρωτίστως με το δημοσίευμα αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας, να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας προκειμένου να αγωνιστούν για την διασφάλιση της υγείας τους απέναντι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά πολύ περισσότερο απέναντι σε όλους αυτούς που στο βωμό του χρήματος παραβιάζουν συνταγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Κυρίως ο κόσμος χρειάζεται πληροφόρηση και σας αναφέρουμε ότι για την χωροθέτηση, κατασκευή, και λειτουργία των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, η οποία διέπεται από ένα σύνθετο νομικό πλαίσιο, που απαιτεί επιμέρους εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να χορηγηθεί νομίμως η άδεια κατασκευής από την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία είναι η αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή, στο ενδιαφερόμενο νομικό ή φυσικό πρόσωπο....
.............Επειδή από την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών, τα δικαστήρια των Χανίων έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι και φυσικά ότι θα προκύψουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, που φοιτούν στα παρακείμενα της επίμαχης κεραίας νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, και ότι γενικότερο προσβάλλεται η προσωπικότητα μας, η υγεία μας, και κυρίως ότι απειλείται το περιβάλλον, το οποίο έχουμε όλοι υποχρέωση να διασφαλίσουμε απέναντι στους συγχρόνους κερδοσκόπους που απειλούν τη ζωή μας, την υγεία, την προσωπικότητα μας και το περιβάλλον. Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακινούμε όλους όσους βάλλονται από τέτοιους είδους παράνομες συμπεριφορές να αγωνιστούν για την διασφάλιση της ζωής τους, της υγείας, και του περιβάλλοντος που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Το παραπάνω κειμενάκι είναι με λίγα λόγια η απάντηση των οικολόγων για την συνεχιζόμενη και σήμερα ίδια κατάσταση (δίχως κινητά μέσα στην πόλη της Κισάμου για 30 ώρες).
Θέλω να διευκρινίσω, ότι όποιος θέλει να δημοσιεύσει, την άλλη άποψη, είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι επώνυμη προς εμένα μόνο.


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι σαν και σας, καταδίκαζετε την Κρήτη στο Μεσαίωνα! Είναι γνωστό πως οι κεραίες δεν προκαλούν πρόβλημα στην υγεία. Βγάζουν ένα βολτ ακτινοβολία όταν οι κεραίες από ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις βγάζουν χιλιάδες. Αντί να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του περιβάλλοντος μας καταδικάζετε όλους να μείνουμε χωρίς κινητό, χωρίς mobile Internet. Μεσαίωνας και ξεφτίλα! Όπως και ξεφτίλα του Δήμου...να δω τι θα γίνει αν αρχίσουν να ασχολούνται και μεγάλα ΜΜΕ: Κίσαμος, η πρώτη πόλη στον κόσμο που έδιωξε την κινητή τηλεφωνία!

Αλήθεια, γιατί πάντού στον κόσμο υπάρχουν κεραίες μέσα στις πόλεις; Προφανώς είναι όλοι ανόητοι. Μόνο εσείς ξέρετε την αλήθεια!

Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κεραίες μέσα στις πόλεις, στην Σόυηδία, στην Ελβετία στη Δανία στην Αγγλία στην Αμερική εδώ η οικολογική οργάνωση Κισσάμου αποφάσισε λοιπόν και έπεισε και το δικαστήριο ότι οι κεραίες κάνουν κακό, επειδή λοιπόν κινητή τηλεφωνία δεν υπάρχει χωρίς κεραίες μικρής ισχύος μέσα στις πόλεις το Καστέλι θα μείνει χωρίς χωρίς κινητή τηλεφωνία όλο το καλοκαίριι θα έρθουν οι τουρίστες και θα ξεφτιλιστούμε. ΜΠΡΑΒΟ στην οικολογική οργάνωση έτσι θα πάμε μπροστά, έχω ακούσει ότι υπάρχουν και κάτι μάγκες οικολόγοι και στο Ρέθυμνο να μείνει και το Ρέθυμνο χωρίς κεραίες ξεφτίλα. Να είναι καλά ο δικηγόρος απο την Αθήνα που ξεσήκωσε την Κρήτη και θα μείνει χωρίς κινητή τηλεφωνία. Να είναι καλά και να έχει και φουσκωμένους λογαριασμούς στην τράπεζα στην υγειά σου δικηγόρε !!! Να είναι καλά οι οικλολόγοι που θα μας πάνε μπροστά, Να είναι καλά η δημαρχία έτσι πάμε μπροστά....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

"Κάποιοι σαν και σας, καταδίκαζετε την Κρήτη στο Μεσαίωνα!"
Ποιοι δηλαδή η δικαστίνα που έβγαλε την απόφαση και η δικηγόρος των Χανίων που εκποσώπησε την καταγγελία.
Καλά βρε παιδιά ολάκερες εταιρείες με δις προυπολογισμό, δεν είχαν επιχειρήματα;
Μάλλον κάτι δεν έκαναν καλά στην υπόθεση της Κισάμου ! Μήπως δεν είχαν άδεια; Μήπως ήταν καμουφλαρισμένες και ανευ περιβαντολογικές μελέτες; Μήπως ήταν δίπλα σε σχολεία; Μήπως δίπλα σε νοσοκομεία;
Επειδή όλο το Καστέλλι είναι μια παρανομία δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρανομίες;
Θα συμφωνήσω βέβαια σε μερικά απο αυτά που γράφεις, αλλά οι δικαιολογίες ας είναι καλύτερες !
Το κινητό χρειάζεται, το ξέρουμε όλοι ! Ευκαιρία να βρούμε πως και που θα τοποθετηθούν οι κεραίες ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αλλά και υγιείς!!
Ούτε τις εταιρείες συμφέρει να μην έχουν πελάτες, ούτε τους κατοίκους να μην έχουν κινητά!

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Ούτε η δικαστίνα, ούτε κανείς. Η δικηγόρος τη δουλειά της έκανε. Ο άλλος ο Αθηναίος δικηγόρος τη δουλειά έχει στην Κρήτη; Ήρθε να μας σώσει αφιλοκερδώς; Μπράβο του!

Ένα έχω να σου πω. Το Κράτος και σε αυτό τον τομέα τα έχει κάνει μπάχαλο. Αφήνει τις κεραίες "παράνομες" με αποτέλεσμα αυτό το χάος. Εγώ ρωτάω: Πήγα πρόσφατα στο Άμστερνταμ. Παντού κεραίες. Τα ίδια σε όλες τις πόλεις του κόσμου, όπου έχω πάει. Δεν ξέρουν κάτι, που γνωρίζουν οι Οικολόγοι Χανίων; Υπάρχει άλλο κράτος να γίνονται δικαστήρια για κεραίες;; Αν είναι δυνατόν!

Όσο για τα σχολεία, μας πειράζει η κεραία. Τα παιδιά που μιλάνε μέσα σε κλειστούς χώρους με κινητά, δεν μας πειράζει καθόλου...

Urrie M είπε...

...καί ο Αθηναίος δικηγόρος τήν δουλειά του έκανεεπίσης... Έχει μία ιδιότητα καί προφανώς προσκλήθηκε από άλλους για να τήν ασκήσει.. Δέν έκανε ψυχικό..

Σέ όλες τίς Ευρωπαικές χώρες έχουν τοποθετηθεί κεραίες μέσα στίς πόλεις καλύπτοντας όμως όλες εκείνες τίς απαιτούμενες προυποθέσεις που ορίζονται από τους σχετικούς οργανισμούς τής Ευρωπαικής Ένωσης. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν υφίσταται με απότελεσμα να πρέπει να επανατοποθετηθούν σε κάποιο άλλο μέρος. Που είναι το πρόβλημα?? Μόνο σύγχηση καί πανικός επικρατεί δίχως καμία λογική..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Γενικώς με την κουβέντα βλέπουμε οτι υπάρχουν πολλά κακά απο τα κινητά. Είτε σε κλειστους χώρους είτε όταν το σήμα είναι δυνατό είτε όταν είναι ασθενές, παγίδες και προβλήματα υπάρχουν!!!
Δυστυχώς εμνημέρωση δεν υπάρχει.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον δικηγόρο εξ Αθηνών γιατί άραγε τόση επιμονή σε αυτό το θέμα;
Βέβαια ας μην κρυβόμαστε το κινητό χρειάζεται αρκεί να καταλάβουμε που και πότε είναι χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ... ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΚΙΝΗΤΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Armado είπε...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πραγματικές βλάβες που μπορεί να μας προκαλέσει η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου δεν είναι ακόμα γνωστές. Ίσως να μην τις αφήνουν και οι μεγάλες εταιρείες να γίνουν γνωστές. Μου δίνεται η αίσθηση πως ίσως να είναι κάτι σαν το κάπνισμα, όπου όταν ξεκίνησε να διαφημίζετε ευρέως, πρι πολλά χρόνια, κανείς δεν γνώριζε τις πραγματικές επιπτώσεις που έχει. Ίσως να είναι κάτι παρόμοιο και η κινητή τηλεφωνία....εξάλλου πόσα χρόνια έχει 'μπει στην ζωή μας;

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείς να χαμογελάς, όταν όλα έχουν πάει στραβά.... είναι γιατί έχεις βρει σε ποιον να ρίξεις το φταίξιμο........................

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά θα περάσει καιρός να δείτε σήμα στην περιοχή σας!μέχρι να μαζέψουν οι εταιρείες και τις 35 αδειες που χρειάζονται για να λειτουργήσει μια κεραία(μέχρι και από το ΚΑΣ!!!)θα περάσουν πολλά χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός χρυσοπλήρωσε τον μεγαλοδικηγόρο απο την Αθήνα για να έχει την ΕΠΙΤΥΧΙΑ του ξυλώματος των κεραιών??? Μήπως υπάρχει οικονομική σκοπιμότητα πίσω από όλα αυτά και ορισμένοι θησαυρίζουν εκμεταλευόμενοι την άγνοια του κόσμου???
Τα αυτοκίνητα βγάζουν καυσαέρια και σίγουρα μολύνουν την ατμόσφαιρα. Βρέθηκαν όμως τα καταλυτικά που ρυπαίνουν ελάχιστα. Κανείς σήμερα δεν σκέφτεται να καταργήσει το αυτοκίνητο επειδή βγάζει καυσαέρια. Άραγε οι οικολόγοι της Κισσαμου είναι οι πιό ευαίσθητοι Έλληνες και οι πιό έξυπνοι και καυχώνται κιόλας για την επιτυχία τους. Σήμα στην Κίσαμο θα κάνει χρόνια να ξανάρθει . Μάλον πρέπει να βρούμε βαριές μαγκούρες για τους οικολόγους μήπως και αντιληφθούν το λάθος τους και κάνουν καμιά αναίρεση. Άλλη ελπιδα δεν υπάρχει να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κατεβάσαμε ολόκληρο υποψήφιο πρόεδρο κόμματος για δικηγόρο, με οικολογικές προκαταβολές σε ψήφους και χρήματα, επαγγελματίας στο είδος του. Φυσικά και υπάρχουν οικονομικά, πολιτικά, και κοινωνικά συμφέροντα!!! Οι κοινωνία της Κισσάμου το ξέρει πολύ καλά! Η δημοτικότητα δεν κερδίζεται καθαρίζοντας ποτάμια και παραλίες... είπαμε να είμαστε Οικολόγοι για να κερδίσουμε, οχι να είμαστε οι μ.....ς! Τώρα βέβαια πρέπει να υπάρχουν και κάποια θύματα που πρέπει να τους το μεταδόσουμε... εμείς την κρίσιμη ώρα θα κάνουμε τα κουνέλια! Πώς εξάλλου να αποδείξουμε ότι είναι επικίνδυνες αφού παγκοσμίως κανείς επίσιμος φορέας δεν το επιβεβαιώνει... Εξάλλου κρατάμε και εμείς κινητά! Δεν γίνεται χωρίς επικοινωνία... είπαμε μην είμαστε και μ.....ς! Αλλά μάλλον κάτι δεν μας βγήκε καλά! Και είπαμε ότι πήγε εισαγγελέας και τις έκλεισε!!! Θα το πιστέψουν άραγε, οι θα καταλάβουν οι κάτοικοι ότι οι εταιρείες μας έγραψαν κανονικά και θα τις φάμε... και ευτυχώς που δεν έχει πάρει και δημοσιότητα το θέμα στα τοπικά κανάλια...(που είναι αυτά?) που κάποτε τρέχαν να κάνουν προβολή τις ταράτσες των σπιτιών για τις κεραίες, και έτρεχαν και στα Δημαρχεία... και συνεντεύξεις... και να το έχουν και απο τα πρώτα θέματα του Δελτίου τους... και τώρα 3 μέρες χαμπάρι δεν έχουν πάρει ε? Είναι μάλλον η έγκαιρη, και έγκυρη ενημέρωση!!!

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος ήταν τελικά ο εκ Αθηναίων δικηγόρος?για πειτε και σε μας που δεν γνωριζουμε τα τοπικά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΛΕΕΙ, ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΠΟΝΑΤΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΒΛΕΠΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑ) ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΟΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ 50 ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 27 ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΑΡΑΤΣΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΣΕ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΖΕΙ ...ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣ..ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΩΝ 50ε) ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΕΥΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά έτσι να βλέπουμε ποιοι είναι οι κύριοι αυτοί.

Μαρία είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω και εγω, που έχω διαβάσει όλα τα θέματα στο blog με απαντήσεις ανώνυμες και επώνυμες, κρύβονται τεράστια συμφέροντα. Μήπως εκεί στο Καστέλλι πρέπει να το ψάξεται λιγάκι? Πολλά πράγματα μου βρωμάνε εδω.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ξεφευγουμε απο το θέμα μας, που δεν είναι άλλο απο τις κεραίες.
Η νομιμότητα των κεραιών μέσα στις πόλεις. Δεν ενδιαφερόμαστε αν το κινητό χρειάζεται,είναι απαραίτητο, αλλά κατα πόσο είναι νόμιμα όλα αυτά τα καμουφλαρισμένα ή μη μαραφέτια.

Ανώνυμος είπε...

Να επιστρέψω τότε στο θέμα της νομιμότητας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να ρωτήσω γιατί δεν υπήρξε μια ενδιάμεση λύση που δεν θα επέφερε αποκλεισμό της περιοχής (τουλάχιστον προσωρινά) από την κινητή τηλεφωνία, αλλά θα ασκούσε την ανάλογη νομική πίεση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να επιλύσουν το θέμα μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Επειδή όλο το Καστέλλι είναι μια παρανομία δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρανομίες;

Aν ήξερα ότι η εν λόγω προσπάθεια θα καταπολεμούσε κάθε είδους παρανομία από τούδε και στο εξής θα είχα έναν καλό λόγο να την υποστηρίξω. Επειδή όμως σε αυτό τον τομέα πρόκειται για πρόβλημα νοοτροπίας πολιτών γενικά που επεκτείνεται σε ένα σαθρότατο σύστημα, θα ήθελα να δω σοβαρές προσπάθειες προς το αντίθετο αρχής γενομένης από την παιδεία ή για να είμαστε ακόμα πιο ειλικρινείς την έλλειψη αυτής.


Δυστυχώς εμνημέρωση δεν υπάρχει.

Η καλύτερη ενημέρωση προφανώς είναι ένας στείρος αποκλεισμός. Πότε έγινε μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης στον τομέα αυτό; Με κάλεσε κανείς σαν δημότη να ενημερωθώ πάνω σε αυτά τα θέματα ή μήπως έγινε κάποια σχετική δημόσια ψηφογορία για να ληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και μου διέφυγε;

Βέβαια ας μην κρυβόμαστε το κινητό χρειάζεται αρκεί να καταλάβουμε που και πότε είναι χρήσιμο.

Η έλλειψη σήματος σε έκτακτες ανάγκες μπορεί να στοιχίσει και μια ζωή και δεν βαριέσαι ίσως και ένας πελάτης λιγότερος για τον επιφανή καρδιολόγο....

-------------------------
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα το σημαντικό στην ζωή μας, απλά θα υποστούμε όλοι μια αδικαιολόγητη ταλαιπωρία για άγνωστο χρονικό διάστημα, δεν θα μπορέσουμε με την ίδια ευκολία να καλέσουμε σε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μεταξύ άλλων, ενώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακάθεκτοι τα εκάστοτε πάγιά μας και τους συνδεδεμένους φόρους που εισπράττει το υποτιθέμενο κράτος.

Και αν είναι να υπάρξουν σοβαρές προσπάθειες ενημέρωσης του πολίτη (για το οποίο ας μου επιτραπεί να έχω σοβαρότατες αμφιβολίες) ας προετοιμαστούν κατάλληλα να μας προασπίσουν από τις πιθανόν βλαβερές ακτινοβολίες του ασύρματου διαδικτύου που δεν θα αργήσει να έρθει και αυτό στην ζωή μας. Με αποκλεισμούς και αναθεματισμούς πρόοδος δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Εδω ενα συστημα πρωτοποριακο για ολόκληρη την Κρητη (ηρθε πριν 3 χρονια) εντοπισμου και μετρησεως της ακτινοβολια με 24ωρη λειτουργεια και με ενημερωση του οπιουδηποτε πολιτη με πρωτοβουλια του τοτε δημαρχου και καταφεραμε με ολα αυτα να το εκδιωξουμε και αυτο λογω στερησεως του αντικειμενου του. ΗΤΑΝ.... το συστημα "Πεδιον24" που οποιος πολιτης μπει με αυτη την ονομασια στο διαδικτιο μπορει να διαβασει ακομα και σημερα το ιστορικο μετρησεων και ανηκει ερευνα του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου, του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης και του Πανεπιστημιου Αιγαιου. Μπραβο μας που καταφεραμε και διωξαμε και αυτους ...και μετα θελουμε να φιλοξενησουμε ΤΕΙ και τμηματα του Πολυτεχνειου Κρητης...