Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Όταν έπεσαν οι υπογραφές της φωτο ανάμεσα σε ΝΕΣΚ και δήμο Κισάμου οι δηλώσεις ήταν αυτές....

-Ο βασικός στόχος της δημιουργίας του Κέντρου είναι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, να τονώσει την τοπική αγορά και να επανεδραιώσει το εμπορικό κέντρο της πόλης, ως ελκυστικό προορισμό για αγορές, διασκέδαση και πολιτισμό, αντιμετωπίζοντας έτσι τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης.


Ένα χρόνο μετά και 5 χρόνια απο όταν μάθαμε οτι υπάρχουν τα χρήματα για να σουλουπωθούμε, είμαστε ακόμα στις απευθείας αναθέσεις και στις προσαρμογές της αρχιτεκτονικής μελέτης. 

Αυτό ήταν, είμαι σίγουρος οτι δεν θα προλάβουμε τις προθεσμίες, ένα απο τα μεγαλύτερα έργα που μπορούσαν να γίνουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ένα έργο που δυστυχώς το λέω με βαριά καρδιά έφαγε δυο τρεις προέδρους στα καλά καθούμενα... και τελικά δεν θα γίνει.

Ακόμα περιμένουμε να δούμε να διαμορφώνεται ο χώρος στο πρώην φαρμακείο Λυγιδάκη, να γίνει ένα καθωσπρέπει πέρασμα και όχι χώρος στάθμευσης... αλλά ούτε αυτό το καταφέραμε ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: