Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 9 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισάμου, η μελέτη για τη δημιουργία του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών Κισάμου.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΠΕ Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου προχωρούν αυτό το διάστημα τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Κρήτης.
Το δίκτυο θα αποτελείται στην πρώτη αρχική του φάση από 14 διαδρομές συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων καθώς και από δύο επιπλέον που θα διέρχονται από την περιοχή της Ρόκκας και της Μαλαθύρου, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και επιπλέον διαδρομές.
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023 και να είναι ολοκληρωμένο στο πεδίο εντός του 2024.
Τη μελέτη παρουσίασαν ο Φοίβος Τσαραβόπουλος από την Paths of Greece και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ενώ ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης αναφέρθηκε στην συνεργασία που οδηγεί στην υλοποίηση του έργου τονίζοντας ότι μέσα από την χαρτογράφηση και ανάδειξη ενός εκτενούς δικτύου 16 μονοπατιών με πλούσιο πράσινο, διάσπαρτα μνημεία, εναλλαγές τοπίου και πολλές ιδιαιτερότητες ο Δήμος Κισάμου στοχεύει να γίνει ένας από τους κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: