Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΑΙΧΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ...

Όταν κάποιοι δεν ξέρουν τον ρόλο τους.
Για ακόμη μία  φορά η δημοτική αρχή Κισσάμου (μαζί με τοπικούς ακόλουθους), εκθέτει άνευ λόγου και αιτίας πρόσωπα, θεσμούς και διαδικασίες. Μια εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές αποφασίζει να απονείμει τον τίτλο του "Επίτιμου Δημότη" τοπικής κοινότητας και όχι του δήμου Κισάμου (που πλέον έχει την θεσμική υπόσταση), σε πολιτικό πρόσωπο, που είναι στην διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, ως υποψήφια βουλευτής Χανίων.
 Η κα. Μπακογιάννη και κάθε υποψήφιος, δεν νομίζω οτι είχε ή έχει ανάγκη απο τέτοιου είδους ενέργειες και μάλιστα παραμονές εκλογών. 
Ο κάθε υποψήφιος έχει ανάγκη την υποστήριξη πολιτών που τον πιστεύουν δια της ψήφου τους και όχι με ενέργειες που του δημιουργούν πρόβλημα. 
Έτσι λοιπόν το πρώτο τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι: θα γινόταν η απονομή και η κα. Μπακογιάννη δεν θα ήταν παρών, διότι έχει την κεντρική ομιλία στην πόλη των Χανίων. 
Το δε δεύτερο, είναι ότι μια μέρα πριν την συνεδρίαση πήραν (δήμος και τοπικός), πίσω την απόφαση τους, μην έχοντας το θάρρος να πάνε μέχρι τέλους την πολιτική απόφαση τους.  
Εκτεθειμένη αδίκως λοιπόν και διπλά, πρόσωπα, θεσμοί και διαδικασίες, εξαιτίας της ανευθυνότητας του κ. Δημάρχου και της δημοτικής αρχής να κατανοήσει ποιος είναι  ο ρόλος ενός δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: