Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Επιστολή σχετικά με την εναπόθεση κλαδιών και άλλων απορριμμάτων στα πεζοδρόμια έστειλε προς δημοσίευση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαυροδημητράκης, αναφερόμενος σε σχετικό περιστατικό στα δυτικά της πόλης..
Μπορώ να κατανοήσω την έλλειψη γνώσεων στον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των θεμάτων της Καθαριότητας στο Δήμο μας. Αυτό που όμως αδυνατώ να κατανοήσω είναι το ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, που δυστυχώς αφού ευπρεπίσουν του ιδιόκτητους χώρους τους, χωρίς ούτε στοιχειωδώς να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας, εναποθέτουν τα κλαδιά που προέκυψαν από κλαδέματα καθώς και άλλα απορρίμματα σε σημεία / χώρους που οι ίδιοι θεωρούν «κατάλληλους» αδιαφορώντας τόσο για το γενικότερο σύνολο όσο και για το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα με θράσος παραπονιούνται ότι ο Δήμος αδιαφορεί και δεν κάνει τη δική τους δουλειά (γιατί δουλειά τους είναι η περισυλλογή και η ασφαλής απόρριψη).
Σύμφωνα τόσο με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Κισσάμου:
Ειδικά για τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών: Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ. συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα οικιακά απορρίμματα και τοποθετούνται μέσα στους κάδους αποκομιδής. Σε περίπτωση απορρίψεως επί του πεζοδρομίου (χύμα) επιβάλλεται στον υπεύθυνο πρόστιμο 150,00ευρώ. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαριά, κλπ. καλλωπιστικών φυτών, συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωση τους. Δεν βγαίνουν από πριν στο πεζοδρόμιο και ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο. Υπόλοιπα
χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα.
Και σύμφωνα με την 20/2023 πυροσβεστική διάταξη, οι πολίτες οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού και όχι να τα πετούν στα πεζοδρόμια και στους δρόμους.
Όπως έχω ξαναπεί, η καθαριότητα της πόλης επιτυγχάνεται μέσω της συνεχούς συνεργασίας δημοτών και Δήμου και περιλαμβάνει τόσο δικαιώματα όσο και υποχρεώσεις.
Οι πολίτες που δεν εννοούν να συμμορφωθούν στους κανόνες των υπηρεσιών καθαριότητας θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Σπύρος Μαυροδημητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: