Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο ΝΕΟΣ ΒΟΑΚ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

 Επειδή πολλές φορές ηχούν στα αυτιά μου κουβέντες σοφών ανθρώπων που και μια φορά να τις ακούσεις θα τις θυμάσαι για πάντα, ας ξαναβάλω άλλη μια επιστολή του μακαρίτη Αντώνη Σχετάκη σχετικά με το ενδιαφέρον μας τοπικό-δημοτικό -περιφερειακό για την παράκαμψη της πόλης της Κισάμου. 
Έγραφε λοιπον σε επιστολή του στα ΜΜΕ
- Μια είδηση για δυο σπουδαία θέματα που ενδιαφέρουν την περιοχή της Κισσάμου δημοσιεύτηκε στα Χ Ν το Σάββατο 20 -11- 21, σχετικά με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής από τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για τις μελέτες που εκπονούνται για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά του Β.Ο.Α.Κ. και για την παράκαμψη της πόλης μας
Eπειδή η συνάντηση, δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από όσους, (τουλάχιστον εδώ στη Κίσσαμο) ενδιαφερόμαστε για τα τρία θέματα (Β.Ο.Α.Κ., Παράκαμψη πόλης, Λιμάνι) τα όποια προδήλως είναι καθοριστικής σημασίας (μαζί και με άλλα βεβαίως) για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι μόνο αυτής, θεωρώ ότι χρειάζεται ένας σχολιασμός παραπέρα.
«Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε (σ.σ. από τον αρμόδιο Υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες) για τα τελευταία δεδομένα των μελετών που εκπονούνται στο τμήμα Χανιά – Κίσσαμος του νέου αυτοκινητόδρομου (το οποίο θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης) σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της μελέτης παράκαμψης Κισσάμου».
Και η είδηση συνεχίζει ότι από την άλλη πλευρά:
«Τόσο ο Υπουργός όσο και Γενικός Διευθυντής κατανόησαν (σ.σ. μετά την ενημέρωση τους από τον αντιπεριφερειάρχη και τους συμβούλους του) την αναγκαιότητα υλοποίησης της παράκαμψης Κισσάμου μαζί με την ολοκλήρωση του νέου Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Χανιά – Κισσαμος καθώς σε αντίθετη περίπτωση η διαχείριση της κυκλοφορίας στη Κίσσαμο θα καταστεί αδύνατη»
Η είδηση χρειάζεται προβολή όχι ως ατομική ή κομματική «αβανταδόρικη προπαγάνδα» αλλά ως καταγραφή της επίσημης παραδοχής από αρμοδίους, της αναγκαιότητας των έργων αυτών λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η καθυστέρησή τους στην λειτουργία της πόλης μας, και στην εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής αλλά κατά την άποψή μου και στην ανάπτυξη και οικονομία ολόκληρου του βόρειου τμήματος του νομού.
Οι παραπάνω απόψεις και των δυο επίσημων πλευρών πρέπει να αποτελέσουν μόνιμα επιχειρήματα πρωτίστως εμάς των Κισσαμιτών ώστε η δέσμευση του Υπουργού (της κυβέρνησης δηλαδή) σε συνδυασμό με την απολύτως σωστή επισήμανση του αντιπεριφερειάρχη για την (μη) λειτουργία της πόλης, να διαμορφώσουν κοινή γνώμη που θα διεκδικεί και θα παρακολουθεί τα αντίστοιχα έργα όχι ως «ρουσφέτια» και προεκλογικά «καθρεφτάκια» αλλά ως έργα λογικής και επείγουσας αναγκαιότητας
Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Β.ΟΑ.Κ., η Παράκαμψη της πόλης και το Λιμάνι Κισάμου, δεν αναφέρονται ως τοπικιστικού ενδιαφέροντος θέματα της πόλης μας μόνο, αλλά (μαζί και με άλλα) είναι θέματα ευρύτερου, υπερτοπικού, χαρακτήρα που έπρεπε και πρέπει να συγκαταλέγονται στο διεκδικητικό πλαίσιο όλων των αντιπροσωπευτικών φορέων του Νομού.
23-11-2021

Όταν ένα δημοτικό συμβούλιο για τόσο επίκαιρο θέμα φτάνει να γίνει πόλεμος ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση τότε σίγουρα ο τόπος δεν θα πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: