Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ;

Σε αυτήν την μεριά του κόλπου θα γινει το νέος ikos Kisamos σε μια τεράστια έκταση ανάμεσα σε Κορφαλώνα και Καστέλι και έδωσε με μεγάλη ευχέρεια η δημοτική μας αρχή το οκ, όχι μόνο για την μονάδα αλλά και το αίτημα της Ikos Kissamos για μετατροπή σε χρήμα, της εισφοράς των 27στρεμμάτων γης που πρέπει να παραχωρηθεί στον δήμο Κισάμου. 27 στέμματα γης θέλει να τα δώσει σε χρήμα και όχι σε γη και αυτό δυστυχώς το αποδέχθηκε εκ πρώτης η δημοτική αρχή... αφού στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χθες υπήρχε σχετικό θέμα: 
3. Αποδοχή του χρηματικού 535.790,59 Ευρώ. Μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα αντικειμενική αξία ακινήτου εμβαδού 26.644,46 τ.μ. ιδιοκτησίας IKOS KISSAMOS.
Δηλαδή για 27 στ. ο δήμος μας θα πάρει αντικειμενική αξία 535.790ε και την αποδέχεται αντί να πάρει γη και οικόπεδα απαραίτητα και περιουσία, όχι της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά των δημοτών. Που ξανακούστηκε αυτό και ποιος νους μπορεί να σκέφτηκε κάτι τέτοιο; 
Το θέμα ειναι σοβαρό και φυσικά κάτι τέτοιο δεν πέρασε απο την οικονομική επιτροπή και θα πάει προς κουβέντα και ψήφιση στο Δ.Σ του δήμου, μα που ούτε αυτοί θεωρώ οτι έχουν τον κύριο λόγο γιατί εδώ πρέπει να ρωτηθεί ο δημότης με ένα δημοψήφισμα τοπικού χαρακτήρα.
Φυσικά αν επιμείνει η δημοτική μας αρχή στο ξεπούλημα των 27 στρεμμάτων, ας μας πει που θα πάνε αυτά τα 535.000ε γιατί ειναι τόσα λίγα που δεν μπορεί όχι έργο να γίνει αλλά ούτε μια σοβαρή μελέτη. 
Χθες το βράδυ είχα μια κουβέντα στο διαδίκτυο με τον κ. Κουκουράκη σχετικά με τους δημοτικούς χώρους σταθμευσης ..όχι μόνο εδώ αλλά και στις προστατευόμενες περιοχές μας που τις κλείνουν δίχως να υπάρχουν υποδομές για τον μέσο δημότη. Η απάντηση του ήταν δεν υπάρχουν δημοτικοί χώροι ...και αντί εμείς να αποκτούμε σαν δήμος γη και να μεγαλώνει η τράπεζα γης του δήμου μας -αλήθεια πόσα οικόπεδα έχει ακόμα απο το σχέδιο πόλης ;- ζητάμε χρήμα για να το σκορπίσουμε μέσα σε δυο τρεις μήνες.
Θεωρώ κανένας σόφρων δημότης δεν θα μπορούσε να ζητήσει χρήμα αντί για γη, την ίδια ώρα που πασκίζουμε να βρούμε ένα οικοπεδακι ελεύθερο για να στοιβάξουμε τους μαθητές των γκρεμισμένων σχολείων μας. Την ίδια ώρα που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση άθλησης στην πόλη και την ίδια ώρα που νηπιαγωγεία κάνουν μάθημα κάτω απο ετοιμόρροπα κτήρια του προπερασμένου αιώνα.
Αυτό κι αν ειναι ξεπούλημα,... 
Ας σοβαρευτούμε μα δεν σώζεται ο δήμος με 500.000Ε ενώ με 26 στέμματα όπου κι αν ειναι αυτά θα μπορέσει στο μέλλον να κάνει έργο προς τους δημότες του πράγμα που όπως φαίνεται το έχει ξεχάσει...










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: