Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Η αναγγελία των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας έγινε σήμερα στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, στην ακτή του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort, σε δύο φάσεις.
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ανακοίνωσε τις γαλάζιες σημαίες με τις οποίες βραβεύτηκαν ακτές, μαρίνες αλλά και τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα.
Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα ανέβηκε και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.
Για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 γαλάζιες σημαίες. Ακολουθούν η Ρόδος με 57 και το Λασίθι της Κρήτης με 48. Τα Χανιά μετρούν 38 ακτές με Γαλάζια Σημαία και το Ηράκλειο 33. Στην Αττική βραβεύτηκαν 18 ακτές.

Ο δήμος Κισάμου συνεχίζει με 3 σημαίες εδώ και πολλά χρόνια....
Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2
... αν και κάποτε ήταν το όνειρο μας να τις χαρακτηρίσουμε όλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: