Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΒΡΗΚΕ ΣΤΑ ΡΗΧΑ Η ΠΡΟΠΕΛΑ


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10785, ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου από Κίσσαμο για Γραμβούσα -Μπάλο -Κίσσαμο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στην πλωτή εξέδρα στην περιοχή Μπάλου, η μία προπέλα υπέστη ζημιά λόγω επακούμβισης σε βραχώδη τμήμα .
Οι τριακόσιοι οδόντα έξι (386) επιβάτες μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΡΤΟ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» Ν.Χ. 203, με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου. Το «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» απέπλευσε κενό επιβατών, κατόπιν βεβαίωσης του παρακολουθούντα νηογνώμονα για μεμονωμένο πλου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κισάμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: