Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΟΛΤΑ

 Οι όμορφοι άνθρω­ποι είναι σαν την Άνοιξη, δίνουν χρώμα και νόημα στη ζωή μας. Στον ευλογημένο τόπο που ζούμε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι «όμορφοι». Άν­θρωποι της προσφοράς, της αγάπης και της δοτικότη τας, αθόρυβα και ταπεινά. Ο Νίκος και η Ελπινίκη Τριποδάκη είναι ένα ζευγάρι απ' αυτούς. Από μέρες είχαν κατά νου να προσκαλέσουν στο σπίτι τους τροφίμους του Αννουσάκειου για ένα κέρασμα.
Η ιδέα τους πραγ­ματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023.
Οι τρόφιμοι, λόγω covid 19 δύο χρόνια τώρα, δεν επιτρεπόταν να βγουν έξω από το Ίδρυμα.
Ήταν φυσικό λοιπόν να ενθουσια­στούν μ' αυτή τους την έξοδο. Τα μάτια τους έλαμ­παν από χαρά και τα μάτια των σπιτονοικοκυραίων επί­σης.
Στην μεγάλη και ξεχωριστή αυλή, τη γεμάτη λουλούδια και δέντρα, είχαν στηθεί τραπέζια, σερβίτσια και κα­θίσματα.
Ο Νίκος και η Νίκη τους υποδέχτηκαν εγκάρδια με χαμόγελο και καλοσύνη και τους τακτοποίησαν στις θέσεις τους. Καφέδες, βου­τήματα, χυμοί, πίτσες, καλιτσούνια κ.α. ήταν τα κεράσματα.
Τα πρόσωπα όλων έλαμπαν.
Οι παππού­δες και γιαγιάδες έφυγαν για λίγες ώρες από το ίδρυμα και βρήκαν οικογε­νειακή θαλπωρή και πλού­σια φιλοξενία.
Μαζί τους ήταν και οι συνοδοί τους η κοινωνική λειτουργός κυρία Μερόπη, η ψυχολόγος κυρία Μαίρη, οι οδηγοί Μά­ριος και Αχιλλέας, ο Πρό­εδρος του Συνδέσμου «Φίλοι του Αννουσάκειου κ. Παντελής Κατάκης και μέλη του Συνδέσμου, συγγενείς, γείτονες και η ομάδα Νοση­λευτών από Νορβηγία με τέσσερις καθηγητές τους.
Τα κορίτσια αυτά -διαφορε­τικά κάθε χρόνο- έρχονται με το πρόγραμμα «ERAS­MUS» και κάνουν πρακτική στο Αννουσάκειο, ανταλ­λάσσοντας γνώσεις, εμπει­ρίες και σίγουρα θα διαφημίσουν την Κρητική φιλοξενία.
Τέλος, η κ. Νίκη, η οποία είναι καλλιτέχνης κοσμημά­των, δώρισε σε όλους και όλες από ένα χειροποίητο κόσμημα. Εκεί να δεις χαρά και χαμόγελα.
Νίκη και Νίκο, κάνατε μια θεάρεστη πράξη.
Να έχετε υγεία και ευτυχία οικογενει­ακή, διαύγεια πνεύματος και την ευλογία του Θεού.
Με την φιλοξενία αυτή τι­μάτε τους γονείς που σαν ανάθρεψαν και την κοινωνία που ζείτε.
Ακόμη να ξέρετε ότι κρατήσατε πολύ ψηλά την αξιοπρέπεια των συναν­θρώπων μας, γιατί η αγάπη και ο σεβασμός στον κάθε συνάνθρωπο είναι η λυδία λίθος της αγάπης προς το Θεό. Όσο πλησιάζεις τον πλησίον, τόσο πλησιάζεις το Θεό.
Αυτό εσείς το βιώνετε και έτσι κάνετε την αγάπη πράξη.
Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ,
Βιργινία Κατάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια: