Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ο κ. Σταθάκης, κατά την προσφιλή του συνήθεια, με άλλη μία δημόσια ανάρτηση-προσπάθεια απο προσανατολισμού, που αφορά στην διαχείριση του χώρου συγκέντρωσης απορριμμάτων (νάιλον) στη θέση Άγιος Γεώργιος – Φαλάσαρνα του Δήμου Κισσάμου, βάλλει εναντίον της «κακής» δημοτικής αρχής και διατυπώνει θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ γνωρίζει την αλήθεια. 
Κατά την γνωστή του τεχνική, παρουσιάζει την εικόνα της «καμένης γης» και με αόριστες γενικεύσεις και επίρριψη ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, πλην του ιδίου βεβαίως, αναλίσκεται στη δημιουργία αρνητικών και ψευδών εντυπώσεων εξακολουθώντας να προκαλεί την νοημοσύνη των δημοτών, παραβλέποντας όμως τεχνηέντως να αναφερθεί στην δική του απραξία, η οποία οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. 
Ο κ. Σταθάκης «ξέχασε» να αναφέρει ότι επί των ημερών του, όταν και έληξε η σύμβαση μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, δίχως το δημοτικό συμβούλιο να τηρήσει την απαιτούμενη εκ του νόμου διαγωνιστική  διαδικασία, προχώρησε σε ανανέωση της μίσθωσης του χώρου, απόφαση όμως η οποία ουδέποτε εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μιας και δεν παρασχέθηκαν στοιχεία που  ζητήθηκαν ώστε να είναι έγκυρη και ισχυρή. Συνεπώς, από τις 4-9-2018, ο Δήμος Κισσάμου έπαψε να έχει την νόμιμη κατοχή του ακινήτου και φυσιολογικά ο χώρος αυτός περιήλθε ξανά στον ιδιοκτήτη του. Τώρα το αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει να τον πουλήσει, να τον χαρίσει ή ότι άλλο τον φωτίσει ο μεγαλοδύναμος να πράξει είναι δική του και μόνο δουλειά και δεν θα ενημερώσει το Δήμο ή οποιονδήποτε άλλο.
Να σημειωθεί επίσης ότι η τωρινή Δημοτική αρχή προσπάθησε να μισθώσει εκ νέου το ακίνητο και να ανανεώσει τους περιβαλλοντικούς όρους για το χώρο αλλά η ολιγωρία της δημοτικής αρχής Σταθάκη κόστισε την έγκρισή τους. Παρόλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ωστόσο, με σχετικές συστάσεις η τωρινή δημοτική αρχή συνεχώς επισημαίνει στους  καλλιεργητές και κατοίκους της περιοχής ότι δεν επιτρέπεται να τοποθετούν τα φθαρμένα νάιλον στον μη σχετικώς αδειοδοτούμενο χώρο. Ενώ είναι σε κάθε περίπτωση αδύνατο να αποτρέψει όλους εξ αυτών να προβούν στην πρακτική που έως σήμερα ακολουθούν, τα αρμόδια όργανα του Δήμου φροντίζουν τα απορριμματοφόρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή και να συλλέγουν τα συγκεκριμένα απορρίμματα, παρά του γεγονότος ότι ο Δήμος Κισσάμου στερείται του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.
Στο πλαίσιο εξεύρεσης μιας λύσης ωστόσο, ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών της περιοχής, έχει έρθει σε συνεννόηση με τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να κινηθούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις του χώρου και τα πλαστικά που τοποθετούνται στο ακίνητο να δεματοποιούνται, να απομακρύνονται και να ανακυκλώνονται.
Η ασυνέπεια λόγων και έργων του κ. Σταθάκη είναι τεράστια. Η δήθεν ανησυχία του για την προστασία του περιβάλλοντος είναι τέτοια, αλλά η ευαισθησία του δεν φτάνει μέχρι εκείνη που θα έπρεπε να υπάρχει για το θέμα. Να θυμηθούμε τη λύση του να νοικιάσει παρανόμως (χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες θα πει) ένα χώρο και να θάβει τα νάιλον; 
Η συμπεριφορά του κ. Σταθάκη δείχνει πανικό και ενοχή! Έχει αναλωθεί σε ένα παραλήρημα κατηγοριών και υπαινιγμών εναντίον της δημοτικής αρχής ενώ για άλλη μια φορά ανακαλύπτει λάθη, συνωμοτικές ενέργειες, ελλείψεις, καθώς και άλλες ανοησίες  που ανακυκλώνει ο ίδιος, αναζητώντας άλλοθι για την ανεπάρκειά του. 
Είναι θεμιτό η αντιπολίτευση να επισημαίνει και να καταγγέλλει παραλήψεις της πλειοψηφίας. Είναι θεμιτό η αντιπολίτευση να διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες και αμέλειες, για τις οποίες «εισαγγελείς» και τελικοί αποδέκτες είναι οι ψηφοφόροι. Είναι όμως ντροπή αν μη τι άλλο, οι ίδιοι άνθρωποι να καταγγέλλουν αυτό που στην ουσία δεν έκαναν όταν ήταν διοίκηση!
Τέλος, σε σχέση με το χιλιοειπωμένο σχόλιο του κ. Σταθάκη περί της «μεγαλοψυχίας» που επέδειξε και μας «επέτρεψε» να κατέλθουμε στις εκλογές, επιτρέψτε μου να του ξαναπώ: Λίγη προσοχή δεν βλάπτει ακόμα και στη φτηνή αντιπολίτευση! 
Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται άλλωστε!
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: