Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ-ΛΑΦΟΝΗΣΙ 2023

Ένα κειμενακι από τον φίλο Βαγγέλη Δεσποτάκη με πολλές φωτογραφίες με το χάλι μας... .. αξίζει να το διαβάσετε και ας διαβάσουν και οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων ειδικά όπως τελειώνει.....το κείμενο.
- Μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, για την προστασία της περιοχής.
Τοποθετήθηκε μπάρα που απαγορεύει την κάθοδο των αυτοκινήτων κοντά στην παραλία (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν).
Οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν μια απόσταση από 900 μέχρι 1500 μέτρα ή και περισσότερο για να φθάσουν στην παραλία (εξαρτάται πόσο μακρυά από την μπάρα θα σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους).
Τα λεωφορεία συνεχίζουν να σταθμεύουν όπως και πριν στο δικό τους χώρο, 300 μέτρα από την παραλία.
Όταν κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η είσπραξη εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή, η μεταφορά των επισκεπτών από τους χώρους στάθμευσης μέχρι την παραλία πιθανόν να γίνεται με μικρό λεωφορείο.
Υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, πριν την μπάρα, με αντίτιμο 5 ευρώ, προς το παρόν, και δημιουργούνται νέοι.
Οι καντίνες των Δήμων μεταφέρθηκαν λίγα μέτρα μακρυά από τις παλιές θέσεις των και την παραλία. (Εάν αυτό έγινε για να τοποθετηθούν περισσότερες ομπέλες στην παραλία, θα το διαπιστώσουμε σε λίγες ημέρες).
Η τιμή για χρήση σετ ομπρέλας και 2 ξαπλώστες αυξήθηκε στα 20 ευρώ από 15 πέρυσι.
Η χρήση τουαλέτας παρέμεινε στο 1 ευρώ (Μην σας μπαίνουν ιδέες να τα αμολάτε στην θάλασσα).
Ένα μικρό μπουκαλάκι νερό από την καντίνα του Δήμου κοστίζει 1 ευρώ. Τιμές άλλων ποτών στις φωτογραφίες.
Την περιβόητη ροζ άμμο ακόμα την ψάχνουν οι επισκέπτες.
Αχνοφαίνεται σε λίγα σημεία και πολύ έντονα σε πειραγμένες φωτογραφίες φίλων φωτογράφων που παρουσιάζουν ροζ ακόμα και τα βράχια.
Ένα τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Λαφονήσι είναι στενό και επικίνδυνο με πολλές στροφές.
Πέρυσι είχε τοποθετηθεί τσιμέντο στο χαντάκι, με μικρή κλίση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το πλάτος του δρόμου, σε πολλά σημεία, κατά 1 μέτρο.
Φέτος τοποθετήθηκε νέος ασφαλτοτάπητας, πάνω στον παλιό, με αποτέλεσμα, λόγω της υψομετρητής διαφοράς με το χαντάκι, να μικρύνει πάλι το πλάτος του δρόμου.
Διαδρομή από Χανιά περίπου 1 ώρα.
Από Ρέθυμνο 2 ώρες.
Όσοι σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Λαφονήσι, ξανασκεφτείτε το.
Υπάρχουν τόσο ωραία μέρη και παραλίες σε όλη την Κρήτη, ελεύθερα προσβάσιμες και χωρίς ή με μικρό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: