Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΑΣΙΚΟ.... ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ

Εμείς ειμαστε ένα βήμα μπροστά απο τους υπόλοιπους αρκεί να ενδιαφερθούμε..... αυτό φάνηκε απο τα λεγόμενα του υπεύθυνου της Hellenic Seaplanes, κ. Χαραλάμπους σχετικά με τα υδατοδρόμια
- “Η δημοτική και η λιμενική αρχή σημαντικών περιοχών του νησιού όπως Χερσόνησος, Ηράκλειο, Γαζί Μαλεβιζίου, Χανιά και Πλατανιά ξεκινούν τις διαδικασίες για απόκτηση του δικού τους υδατοδρομίου/υδάτινου πεδίου, ακολουθώντας το Ρέθυμνο, την Κίσαμο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία που έχουν κάνει ήδη αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή!
Η 
Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Δήμο Πλατανιά δίπλα στα Χανιά όπου ο κ. Χαραλάμπους βρέθηκε με τον δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και συζήτησαν όλα τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος με την ανάπτυξη υποδομών για υδροπλάνα.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ανέφερε: « Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε τον δήμο μας  στο δίκτυο υδατοδρομίων με υποδομές  υδατοδρομίου που θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ναυλωμένες πτήσεις αλλά στη συνέχεια πτήσεις τουριστικού-περιηγητικού χαρακτήρα αναβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν».

Ας ελπίσουμε οτι θα αποχαρακτηρίσουμε το λιμάνι μας απο Δασικό που ειναι τώρα και θα κάνουμε και κάποιες υποδομές που χρειάζονται ώσπου να έλθουν, αν έλθουν, τα πρώτα υδροπλάνα. Το λιμάνι ειναι σε υποβάθμιση δίχως κανένας απο την δημοτική αρχή να κτυπά το χέρι του στους υπεύθυνους και δεν μιλάω για το ΛΤΝ Χανίων αλλά παραπάνω.
Χαρακτηριστική η σημερινή δήλωση του προέδρου το ΛΤΝ Χανίων κ Βιριράκη, σχετικά με τον χαρακτηρισμό "δασικά" στα λιμάνια των Χανίων.
-"Ολοκληρώσαμε ως Λιμενικό Ταμείο τις δηλωσεις προδήλου σφάλματος για τα "δασικά " λιμάνια μας, και περιμένουμε έργα απο την Δνση Δασών Χανίων
Έργα σημαντικά έχουν καθυστερήσει ένα χρόνο τουλάχιστον, απο το πείσμα και να μην πω περισσότερα, κάποιων υπαλλήλων.
Κοντός ψαλμός, αλληλούια.
 Λυπάμαι τις χαμένες εργατοώρες για ν' αποδείξουμε τα αυτονόητα."

Πάντως αύριο θα αναρτήσω ένα έγγραφο του 1963 δημαρχίας κ. Φουρναράκη για να καταλάβουμε τον εμπαιγμό που γινόταν απο τότε στην περιοχή μας αλλά και την απάντηση του Δημάρχου εκείνης της εποχής... όταν τον κορόιδεψαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: