Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

 Το ρεπορτάζ απο τα Χανιά λέει οτι.....
Μεγάλη διασπορά εντοπίζεται στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Χανίων καθώς από την σημερινή ενημέρωση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντοπίστηκαν 50 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο που αφορούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη ενημέρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μέσα στο τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του νομού 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και 3 νέα κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι 3 εκπαιδευτικοί που εντοπίστηκαν να νοσούν είχαν εμβολιαστεί. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε 15 διαφορετικά σχολικά τμήματα. 
Πάντως οι μαθητές που στο τμήμα τους εντοπίζεται θετικό κρούσμα θεωρούνται στενές επαφές και βάσει πρωτοκόλλου υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test και 4 self test, τα δυο από αυτά τα προμηθεύονται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τις μέρες που θα ακολουθήσουν μετά τον εντοπισμό του θετικού κρούσματος.
Την ίδια στιγμή στα σχολικά τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν για σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 19 νέα κρούσματα. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε 12 διαφορετικά σχολικά τμήματα. 
Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσει τμήμα σχολείου (βάσει πρωτοκόλλου) πρέπει να έχει προσβληθεί το 50+1% των μαθητών του τμήματος.

και το ερώτημα ειναι   
-Τόση δυσκολία είναι να κλείσουν 3-4 μέρες τα σχολεία νωρίτερα. Τι περιμένουν, να μεταφέρουν και τα υπόλοιπα παιδιά τον covid καλά στις οικογένειες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: