Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ 14 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Απόφαση – σταθμός για πολεοδομικά σχέδια σε 14 Δήμους στην Κρήτη, αλλά η Κίσαμος απουσιάζει!!
 Με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Β΄ τμήμα προγραμμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού), σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) - ΣΑΤΑ 075».
Η απόφαση αφορά στην χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε 128 Δήμους της χώρας, από τους οποίους οι 14 Δήμοι στην Κρήτη και με σκοπό την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ή την ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση 
ειδικών ή έκτακτων περιστάσεων.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην Υπουργική Απόφαση, εγκρίνεται, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, το Β΄ τμήμα των προγραμμάτων εκπόνησης Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων στην Κρήτη.
Δυστυχώς δεν είμαστε τυχεροί (λες και έγινε κλήρωση) και δεν είμαστε ανάμεσα στους 14 δήμους μιας και απο την Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ βρίσκονται οι:
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΔΕ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ)
ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ (ΔΕ ΣΦΑΚΙΩΝ)
Εδώ παρακάτω όλο το ΦΕΚ που μπορεί να το διαβάσουμε να βρούμε κανέναν παραθυράκι μπας και συμπεριλάβουμε και εμείς την προβληματική πολεοδομικά Κίσαμο σε αυτό το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τις Δημόσιες Επενδύσεις (ΠΔΕ) - ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ». Τα Προγράμματα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων εγκρίνονται τμηματικά, με χρονικό επιμερισμό των αναθέσεων των μελετών, με στόχο την ολοκλήρωσή τους έως την 30η Ιουνίου 2025.
Εμείς εκτός απο την Κίσαμο που το πρόβλημα είναι γόρδιος δεσμός έχουμε και μια αναπτυσσόμενη περιοχή που χρειάζεται να της ρίξουμε γρήγορα μια ματιά πριν γίνει μπάχαλο και εννοώ τα Φαλάσαρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: