Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ

 Έκφραση γνώμης για τις Μ.Π.Ε που αφορούν στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για το έργο "Γυψορυχείο στη θέση Προφήτης Ηλίας"  Στομίου Βάθης.
Ένα απο τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου, το 11 μάλιστα και τελευταίο, για να έχουν χρόνο να το κουβεντιάσουν, ή για να το τελειώσουν λόγω κούρασης τάκα- τάκα, λίγες μέρες μετά το άκουσμα οτι δόθηκαν περιβαλλοντικές άδειες για να φτιαχτούν ξανά τα γυψορυχεία στο Λαφονήσι, στην Χρυσοσκαλίτισσα και το Στόμιο. Ένα θέμα που επανέρχεται κάθε τόσο αν και οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων απο το 2010 και μετά είναι ομόφωνα αντίθετες με τέτοιες ενέργειες. Τι θα μπορέσει να αλλάξει τώρα με την έκφραση γνώμης όταν η η γνώμη μας, όπως φαίνεται δεν μετρά; Για να καταγραφεί στα πρακτικά; 
Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό βινεάκι για να καταλάβουμε οτι μας γράφουν κανονικότητα, οι φίλοι μας.

 Μήπως τελικά οι ενέργειες μας θα έπρεπε να ήταν διαφορετικές μάλιστα όπως φαίνεται πάντα αυτό το θέμα έρχεται στην επιφάνεια σε περίοδο που είτε δεν μπορούμε να μαζευτούμε, είτε είναι λίγο πριν το τέλος του χρόνου που έχουμε να κάνουμε άλλα σπουδαιότερα πράγματα.
Ας ελπίσουμε οτι οι γνώμες που θα καταγραφούν τώρα να είναι ισχυρότερες όχι μόνο απο τις παλαιότερες δικές μας, αλλά και των άλλων που θέλουν να κάνουν την περιοχή μας λατομείο.
Τουρισμός και Λατομεία και ζώνη υψηλής παραγωγικότητας δεν πάνε μαζί πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν.. γιατί εμείς ξέρουμε.

Υ.Σ Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, φυσικά στην γειτονιά μας αυτή η ελευθερία έχει κάποιους περιορισμούς όπως και στις άλλες γειτονιές του κόσμου, και το προνόμιο να την εκφράζουν το έχουν μόνο αυτοί που είναι εκλεγμένοι (η γνώμη του καφενείου δεν μετρά). Καλό είναι λοιπόν η δημοτική αρχή να κάνει αυτό που μπορεί βάση του νόμου... να κάνει ένα τοπικό δημοψήφισμα για αυτό το σοβαρό θέμα που αναγέρνεται κάθε τόσο εν αγνοία μας. 
ΑΡΘΡΟ 216 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων
"Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.
Τοπικό δημοψήφισμα διεξάγεται, επίσης, μετά από αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των δημοτών για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 3. Στην αίτηση αναγράφεται το υπό ψηφοφορία θέμα και τίθενται οι υπογραφές των δημοτών.
Όχι τίποτα άλλο για να δούμε πόσο και πόσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: