Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Από την σελίδα του βουλευτή

 - Επισκέφθηκα σήμερα το Δήμο Κισάμου, για ενημέρωση και συντονισμό της δράσης μας σχετικά με όλα τα εν εξελίξει έργα: το τμήμα Χανιά - Καστέλι του ΒΟΑΚ, την παράκαμψη Καστελίου, την υλοποίηση του Master Plan για το λιμάνι του Καστελίου και την άρδευση του Πλατάνου από τις χειμέριες απορροές του Σφηναρίου.
Πέραν των έργων, ενημερώθηκα για την εξέλιξη του προβλήματος των αγροζημιών: με ικανοποίηση άκουσα ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τα πρόστιμα. Απαιτείται όμως επιμονή στην προσπάθεια από πλευράς των αστυνομικών αρχών γιατί το πρόβλημα έστω και ηπιότερο εξακολουθεί να υφίσταται, ιδιαίτερα σε χωριά του Δήμου Πλατανιά.
Είχα ακόμη την ευκαιρία να επαναλάβω τη θέση μου που δια του Δημάρχου είχα διαβιβάσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι συμφωνώ με την άποψη του Δήμου και όλων των τοπικών αρχών ότι το ορυχείο γύψου στην περιοχή του Στομίου στα Εννιά Χωριά δεν πρέπει να αδειοδοτηθεί, καθώς το κόστος από την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στην ευαίσθητη περιοχή του Λαφονησιού θα είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό όφελος από τις σχετικές επενδύσεις.  
Για τις απόψεις του Δήμου για όλα τα ανωτέρω συζητήσαμε με το Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη και τους Αντιδημάρχους Σ. Μαυροδημήτρη, Γ. Χαχλάκη, Θ. Χριστουλάκη, Γ. Κελαϊδή, και Α. Σταθόπουλο.
Συνάντησα ακόμη τον πρόεδρο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου Βαγγέλη Χουδαλάκη.
Στη συνέχεια από κοινού με το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Χαχλάκη, επισκεφθήκαμε το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ για να συζητήσουμε με τους Διευθυντές κκ. Παπαευαγγέλου και Ζουριδάκη την άποψή τους για την κτηριολογική μελέτη που εγκρίθηκε. Κατέγραψα ορισμένες παρατηρήσεις του κ. Ζουριδάκη σχετικά με το ΕΠΑΛ, και θα επανέλθω σχετικά με αυτές μετά από συνεννόηση με τον ΚΤΥΠ Α.Ε.
Επισκέφθηκα ακόμη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τον οποίο συγχάρηκα για την εκλογή του στο τριπρόσωπο από το οποίο θα εκλεγεί στη συνέχεια ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: