Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Την ύστατη ώρα και απο απόψεως χρόνου αλλά και περιθωρίων ο Δήμος Κισάμου εγκρίθηκε να  υπογραφτεί η σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ για το ανοικτό κέντρο Εμπορίου Δήμου Κισάμου... όραμα του Νέου Εμπορικού συλλόγου αλλά και πολλών επιχειρηματιών της πόλης που βλέπουν την παρακμή του κέντρου. Το έργο που χωρίζεται σε δυο υποέργα την Αναβάθμιση του δημοσίου χώρου προϋπολογισμού 1.090.000,00 € και την Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων προϋπολογισμού 290.960,00 € εγκρίθηκε ομόφωνα απο την οικονομική επιτροπή σε μορφή κατεπείγοντος μιας και όπως αναφέραμε υπήρχε κίνδυνος να χαθεί.

Η 5μελής επιτροπή που είχε συσταθεί στις 13 Δεκεμβρίου μετά απο δημοτικό συμβούλιο θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του θέματος. Για την ιστορία πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Μυλωνάκης Γεώργιος, με μέλη τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Σταθάκης Θεόδωρος, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου Κουνδουράκης Βασίλης, τον πρόεδρο του ΝΕΣΚ Χουδαλάκη Ευάγγελο, και το μέλος του ΝΕΣΚ Πατεράκη Ευάγγελο. Ας ελπίσουμε οτι θα προχωρήσει αυτή η μελέτη που θα είναι και η πρώτη που κάνουμε τα τελευταία χρόνια ώστε να δούμε επιτέλους μια αλλαγή του ιστορικού κέντρου όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: