Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

Και τα Hania.news πήραν θέση για τα σχεδιαζόμενα λατομεία στο Ιναχώριο και ο ιδιοκτήτης δημοσιογράφος του ανέβασε τις προσωπικές του σκέψεις σε άρθρο, με τίτλο Χανιά | Αυτό το σχεδιαζόμενο «έγκλημα» δεν πρέπει να γίνει πράξη.
Αντιγράφω λίγο απο το κείμενο του και μπράβο στον κ. Γεωργακάκη, για την θέση του.
- Η σχεδιαζόμενη δημιουργία γυψορυχείου στη θέση «Προφήτης Ηλίας» στο Στόμιο του Δήμου Κισάμου δεν αποτελεί μια τέτοια επένδυση.
Αντιθέτως, είναι μία επένδυση που «θα προκαλέσει τεράστιες δυσμενείς και απρόβλεπτες άμεσες και μελλοντικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου, του Δήμου Κισάμου…», όπως, μεταξύ πολλών άλλων, ένιωσε την ανάγκη να τονίσει ακόμη και ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος σε παλαιότερη επιστολή του προς τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Και ως μία τέτοια επένδυση, επιβλαβή όχι μόνο για τα Εννιά Χωριά της Κισάμου, αλλά γενικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και συνολικά για την Κρήτη, για λόγους που όλοι μπορούμε με ευκολία ν’ αντιληφθούμε, δεν πρέπει να προχωρήσει. Αδιαπραγμάτευτα όχι, λοιπόν. Αυτό πρέπει να είναι το ξεκάθαρο, ηχηρό και ομόψυχο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Για να παίρνουν παράδειγμα και κάποιοι άλλοι που πατρονάρονται και προσπαθούν να βρούν φταίχτη για ότι συμβαίνει εκεί. Αν δεν γίνουμε μια γροθιά σε αυτά τα θέματα που μας αφορούν θα καταντήσουμε χειρότεροι απο ότι είμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: