Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΚΕΙ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία ορυχείου γύψου στη θέση «Προφήτης Ηλίας», στο Στόμιο του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.
Πρόκειται για την περιοχή που συνδέει το Καστέλι με το Ελαφονήσι μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Η λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας γύψου, θα φέρει πληθώρα άλλων έργων, όπως λιμενικές εγκαταστάσεις φόρτωσης, διάνοιξη οδού προσπέλασης κά.
Στη συγκεκριμένη έκταση που είναι ζώνη υψηλής παραγωγικότητας με πολλούς νέους αγρότες να επενδύουν στην παραγωγή, αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ένα ήπιο μοντέλο τουρισμού, με σεβασμό στη φύση, που έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς στην τοπική κοινωνία.
Ζητούμενο είναι να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα, που ορίζουν τα της προστασίας της περιοχής Natura του Λαφονησιού, τα οποία εκκρεμούν.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρώην Δήμαρχος Ινναχωρίου Κώστας Κουκουράκης μίλησε για περιβαλλοντική υποβάθμιση του Στόμιου εξαιτίας της μόλυνσης, τόσο στη γη όσο και στη θάλασσα. Ο κ. Κουκουράκης αναφέρθηκε στην πρακτική του πρώην Δήμου Ιναχωρίου να προχωρήσει άμεσα σε ΣΧΟΑΠ και Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Λαφονήσι και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθεια αυτή. «Τα σχέδια μας για το Λαφονήσι προέβλεπαν επενδύσεις, προέβλεπαν τουρισμό και αγροτική καλλιέργεια, δεν προέβλεπαν τα σχέδια που υπήρχαν από τη δεκαετία του ΄80 για ξενοδοχειακή μονάδα 2.500 κλινών γύρω από τη προστατευόμενη περιοχή που θα “έκλεινε” επί της ουσίας το Λαφονήσι και θα το μετέτρεπε σε παραλία του ξενοδοχείου», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι την πλήρη ευθύνη έχει πια η Περιφέρεια Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: