Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η Γενική διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού του υπουργείου παιδείας ενέκρινε με την με αρ. πρ. 157818/03-12-2021 (σήμερα) το κτηριολογικό πρόγραμμα του ΓΕ.Λ. Κισσάμου και του ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την ανέγερση νέων σχολικών δομών, δυναμικότητας 200 και 180 μαθητών αντιστοίχως.
Είναι μια απόφαση 20 σελίδων-σίγουρα ο δήμος Κισάμου αλλά και οι αρμόδιες επιτροπές παιδείας του Δήμου θα το έχουν στα χέρια τους, αν δεν το έχουν ας το ψάξουν να το βρουν που αναλύει με κάθε λεπτομέρεια πως θα είναι τα Νέα Λύκεια μας. (ΑΔΑ 698Π46ΜΤΛΗ-ΜΣΞ)
Κατ' αρχάς μάλλον δεν πήραν στα σοβαρά τις παρατηρήσεις των διευθυντών για το πως πρέπει να γίνει το νέο Λύκειο, ανθρώπων που ξέρουν και έχουν σχέση με το αντικείμενο. Έτσι απο τις 15 αίθουσες που ζήτησε το ΕΠΑΛ του φτιάχνουν 9, απο τις 12 του ΓΕΛ του φτιάχνουν 10... για το γυμναστήριο δεν ξέρω αλλά μάλλον θα κάνουν ένα υπόστεγο γυμναστικής, και ο υπολογισμός των μαθητών είναι για 200 μαθητές για το ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ 180 όταν τα Λύκεια θα παραδοθούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις το 2035 περίπου. Μάλλον το κτιριολογικό σχέδιο  προτάθηκε βάσει του σημερινού αριθμού μαθητών των Λυκείων κάτι που δεν είναι σωστό μιας και η δυναμική ανάπτυξης της περιοχής μας ειναι αυξάνουσα... Εξάλλου είναι απο τα θέματα που το είχαν επισημάνει τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων όσο και η αντιπολίτευση του Δήμου Κισάμου σε όλες τις συναντήσεις που καλέστηκαν.
Σίγουρα οι διευθυντές των Λυκείων θα έχουν καλύτερη εικόνα μετά και την ανάγνωση του εγκεκριμένου πλέον κτηριολογικού προγράμματος στο οποίο επιτρέπονται αλλαγές μόνο για τη βελτιστοποίηση των χώρων μέχρι ποσοστού αύξησης της συνολικής μικτής επιφάνειας 10%, υπό την προϋπόθεση ότι το αναθεωρημένο κτηριολογικό πρόγραμμα υπόκειται σε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. (Άλλη μια καθυστέρηση)
Τέλος οι συνολικοί ωφέλιμοι χώροι ειναι 4.120 τ.μ και οι διάδρομοι συν τα κλιμακοστάσια 1.860τ.μ 
Δεν μένει παρά να δούμε αν το κτιριολογικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή απλά το υπουργείο έκρινε οτι αυτό το σχολείο μας κάνει αγνοώντας τα στοιχεία των διευθυντών.
Θα μου πείτε τώρα ....σου χαρίζουνε γάιδαρο και συ τον κοιτάζεις στα δόντια; Έ δεν μου χαρίζουν τίποτα, υποχρέωση τους είναι να κάνουν το καλύτερο... αν το κάνουν όπως το θέλουν πάλι μια απο τα ίδια θα έχουμε σε 20 χρόνια.... που δεν θα είναι και έτοιμο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: