Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΦΟΡΤΕΤΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ....

Φορτέτζα Ρεθύμνου, ένας επισκέψιμος χώρος  που έχει παραχωρηθεί απο το ΥΠ.ΠΟ στον Δήμο Ρεθύμνου, προς εκμετάλλευση αλλά και συντήρηση. Η είσοδος είναι 4 Ε στο άτομο και όλοι καταλαβαίνουμε οτι αν κάτι παρόμοια κάναμε στην Γραμβούσα, δεν θα είχαμε τα χάλια που έχει τώρα. 
Έχει μόνιμες θέσεις εργασίας είναι ανοικτός ο χώρος και επισκέψιμος όλο το χρόνο... έχει παραχωρηθεί το 1970 στο Δήμο και τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε αρκετά προγράμματα για καλύτερη πρόσβαση, συντηρήσεις αλλά και ανακατασκευές των κτηρίων.. 
Μια σκέψη για να προχωρήσουμε σε κάτι που ειναι αναγκαίο για την περιοχή μας και ειδικά για το κάστρο της Γραμβούσας που έχει πάνω απο 2.000 επισκέπτες την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: