Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ονοματοδοσία 190 οδών στην Κίσαμο
Μετά από πολύμηνη αναγκαστική παύση των συνεδριάσεων της επιτροπής ονοματοδοσίας οδών του σχεδίου πόλεως της Κισάμου και του οικισμού Αγίου Αντωνίου λόγω κορωνοϊού και των ειδικών συνθηκών που ανέκυψαν, η επιτροπή θα ξανασυνέλθει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2021 προκειμένου να ολοκληρώσει με τις συνεδριάσεις που απαιτούνται, το έργο που της έχει ανατεθεί και το οποίο έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του.
Οι συνεδριάσεις της επιτροπής ξεκίνησαν μετά από ανάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου και του Δημάρχου κ. Θοδωρή Σταθάκη, τον Φεβρουάριο του 2018 ( Πρακτικό 3/28-2- 2018 Αρ. Απόφασης 30 Αρ. Πρ.1752).
Τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να ονοματοδοτήσουν πάνω από 190 οδούς ή τμήματά τους) και πλατείες και να τεκμηριώσουν τις όποιες επιλογές τους, αφού έλαβαν υπόψη και τις σχετικές προτάσεις πολιτών, φορέων, συλλόγων και αφού βέβαια προσπάθησαν να βρουν επαρκή στοιχεία για κάθε όνομα, να τα διασταυρώσουν και να τα επαληθεύσουν, ειδικά σ' ότι αφορά πρόσωπα και γεγονότα από την τοπική ιστορία και κοινωνία.
Σ’ αυτή την κατηγορία ειδικότερα, τα στοιχεία δεν εντοπίζονται πάντα εύκολα, ούτε είναι πάντα επαρκή και η διασταύρωση τους είναι ακόμα πιο δύσκολη λόγω ανυπαρξίας αρχείων και συχνά συγκεχυμένων ή και αντιφατικών πληροφοριών.
Οπότε όλο αυτό το διάστημα αναγκαστικής παύσης των συνεδριάσεων αξιοποιήθηκε για την εξεύρεση καν τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων όπου και όσο ήταν δυνατόν. 
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή συνέχισε απρόσκοπτα και επί της τωρινής δημοτικής αρχής του κ. Γεωργίου Μυλωνάκη το έργο της, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, ελπίζει ότι θα καλύψει μια σημαντική έλλειψη πολλών δεκαετιών για την πόλη μας και θ' ανήκει σ όλους μας.
    Η Πρόεδρος της Επιτροπής
    Ελένη Γεωργακάκη
 
Πέρα απο κάθε φαντασία λοιπόν....στο ερώτημα του sadentrepese, γιατί αργούν να δοθούν τα ονόματα στους δρόμους της πόλης, η πρόεδρος της επιτροπής, η αγαπητή Ελένη Γεωργακάκη απάντησε με επιστολή της στους Νέους Ορίζοντες. Το ίδιο κάνει βέβαια μιας και οι ανησυχίες για το θέματα της πόλης είναι κοινές σε όσους ασχολούνται με αυτήν. Βέβαια κανείς δεν ζητάει ευθύνες απο ανθρώπους που εθελοντικά κάνουν την δουλειά αυτή, και έχουν αναλάβει ένα έργο που εκτός απο απαραίτητο είναι και ιστορικής σημασίας αφού έτσι θα τιμήσουμε και κάποιους ξεχασμένους που είτε το θέλουμε είτε όχι πρόσφεραν για τον τόπο. Τα τρία χρόνια είναι νομίζω αρκετά για να βρεθούν ονόματα και να γίνουν οι επαληθεύσεις γιατί σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στην συνέχεια του που θα χρειαστούν πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να περάσουν, κι αν περάσουν τα ονόματα...αλλά και το σπουδαιότερο να βρεθεί το κονδύλι που απο τις πρώτες πληροφορίες ξεπερνάει τις 30.000 Ε για την κατασκευή και τοποθέτηση τους.
Εύλογη λοιπόν η ερώτηση στο blog μιας και αλλάξαμε ήδη δυο δημοτικές αρχές και υπολογίζω οτι έως ότου το δούμε τελειωμένο να αλλάξουν και άλλες δυο. 
Πάντως συνιστώ στην επιτροπή να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μιας και οι εφημερίδες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.... ειδικά άμα είναι εβδομαδιαίες.

Υ.Σ Μια απλή διευκρίνηση σχετικά με την ντόπια καθυστέρηση. Η απόφαση για σύσταση επιτροπής ονοματοδοσίας πάρθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο τον Απρίλη του 2017 και η πρώτη συνεδρίαση έγινε τον Γενάρη του 2018. Μάλιστα τότε η δημοτική αρχή είχε δώσει στην δημοσιότητα επιστολή λέγοντας και για το ποιος είναι υπεύθυνος:
- Κάνουμε γνωστό ότι για την ονοματοδοσία οδών της έδρας του Δήμου μας  υπάρχει η συνεργασία του Δήμου Κισσάμου και του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου ως υπεύθυνου για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Επιπλέον προχωρήσαμε στη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής για να βοηθήσει το έργο του Φιλολογικού Συλλόγου από επιφανείς και γνώστες του αντικειμένου συνδημότες μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστώ επίσης τον Φιλολογικό Σύλλογο για την ανάληψη αυτού του έργου, που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας  και θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της ιστορίας του τόπου μας. Με μέλημα του Φιλολογικού Συλλόγου θα οριστούν ακόμη δυο μέλη επιτροπής ώστε στο σύνολό της να είναι πενταμελής και θα καθοριστούν οι κανόνες που θα ισχύσουν για την εν λόγω διαδικασία. Υπομονή λοιπόν από όλους μας ώσπου να ξεκινήσει η διαδικασία και ελπίζουμε να τηρηθεί αυτό που συμφωνήθηκε από τους εμπλεκόμενους, ότι ανακοινώσεις θα γίνονται επίσημα και μόνο από τον Φιλολογικό Σύλλογο που είναι και ο υπεύθυνος φορέας του έργου.
Ο Δήμαρχος
Σταθάκης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: