Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ...... ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ IKOS

Στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε τροποποίηση του προϋπολογισμού για ενέργειες επισκευών στα δημοτικά σχολεία των Καλουδιανών και των Καλλεργιανών,  από τα χρήματα της πρώτης δόσης της «δωρεάς» του ΟΙΚΟΣ ΚΙΣΑΜΟΣ, που να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακριβώς «δωρεά», ξεπούλημα δημοτικής γης είναι, μέχρι εδώ όλα καλά, διότι έχουμε υποσχεθεί σαν Δημοτικό συμβούλιο, στις δημοτικές κοινότητες των Καλλεργιανών και των Καλουδιανών, ότι μέρος των χρημάτων της «δωρεάς» θα πάνε για τις ανάγκες των χωριών τους μιας και η επένδυση γίνεται σε γη που ανήκει σε αυτές. Εδώ τώρα προκύπτουν δύο ζητήματα, πρώτο ζήτημα, η «δωρεά» έχει συγκεκριμένους όρους και οι όροι είναι: Που μπορεί αυτή να διατεθεί.  Δεν προβλέπεται διάθεση για σχολική στέγη και για να μην μας πουν και κακοπροαίρετους άντε και το παραβλέπουμε αυτό, το δεύτερο ζήτημα είναι ότι ναι μεν στα Καλουδιανά είναι σχολείο που στεγάζει το νηπιαγωγείο Καλουδιανών, στα δε Καλλεργιανά δεν είναι πλέον σχολείο. Έχει παραχωρηθεί με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου σαν έδρα του δραστήριου συλλόγου του χωριού, ο οποίος και το επισκεύασε  και το κατάστησε λειτουργικό. Οπότε πάλι, μόνο με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου και με την σύμφωνη γνώμη Δημοτικής κοινότητας και πολιτιστικού συλλόγου μπορεί να ξαναγίνει σχολική μονάδα. Το κερασάκι στην τούρτα, στο Δημοτικό σχολείο Καλλεργιανών θα μεταφερθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου, με ποιες διαδικασίες; με ποιες βεβαιώσεις και συμφωνίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών; με ποια απόφαση Δημοτικού συμβουλίου;
Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα του 5ου Νηπιαγωγείο Κισάμου, το έχουμε αναδείξει πολλές φορές στα Δημοτικά συμβούλια, κατηγορηθήκαμε από τον πρώην πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής ότι κινδυνολογούμε και άλλα τέτοια δημοκρατικά και έρχεται ο τωρινός πρόεδρος της νέας πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής να πει ότι πρέπει να γίνει άμεσα η μετακίνηση γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν από ποντίκια και κεραμίδια που πέφτουν από τον ουρανό. Είναι και οι δύο στην ηγετική ομάδα της Δημοτικής αρχής, ποιος λέει αλήθεια και ποιος  ψέματα; και αν είναι αλήθεια, που είναι, γιατί από τον Μάρτη δεν έγινε τίποτα για την ασφαλή μεταφορά του νηπιαγωγείου; Γιατί βαφτίζουν υποδομές, την σχολική στέγη και η πρεμούρα τους είναι η τροποποίηση του προϋπολογισμού; πως κοστολογήθηκε στις 74.400 το κόστος στα Καλλεργιανά  και στις 37.200 το κόστος στα Καλουδιανά; πότε ενημερώθηκε για όλα αυτά το Δημοτικό συμβούλιο;
    Το Δημοτικό συμβούλιο το οποίο υποτίθεται είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου και το οποίο τόσο η κυβέρνηση με τους διάφορους νόμους υποβαθμίζει την λειτουργία του, όσο και η Δημοτική αρχή με την απαξίωση προς το θεσμό του, σε ένα ευνομούμενο κράτος (όπου κράτος βάλε Δήμος), θα γινόταν η συζήτηση στα διάφορα όργανα του Δήμου, θα ερχόταν οι προτάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο, θα γινόταν και εκεί η ανάλογη διαλογική συζήτηση και θα προχωράγαμε ωραία και καλά στις αναθέσεις επισκευών κλπ για να φροντίσουμε για τα παιδιά μας. Όμως σε μια κοινωνία όπου μόνο το κέρδος και η αρπαχτή  κάνουν κουμάντο, τι να περιμένεις.
     Η πάλη για μια άλλη πορεία και στο δήμο μας, είναι ζήτημα λαϊκής διεκδίκησης γιατί η μόνη απάντηση που καταλαβαίνουν είναι η αντίσταση στα σχέδια τους,  ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας του λαού μας μέσα από τους φορείς του. Στο δίλημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: