Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υδρονομέα Γραμβούσας
Δυστυχώς η γεώτρηση του Αζωγυρά στέρεψε εντελώς και η γεώτρηση Σφάκου δίνει πλέον ελάχιστο ΠΟΣΙΜΟ νερό!
Οι κάτοικοι των περιοχών ΒΑΔΕΣ, ΑΖΩΓΥΡΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑΝΑ, ΚΑΡΕΦΥΛΙΑΝΑ, ΝΤΑΜΗΛΟΧΩΡΙ, ΚΟΥΤΟΥΦΙΑΝΑ και ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΟ ΧΩΡΙΟΥ παρακαλούνται να μην κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού, διαφορετικά θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.
Ποια άραγε θα είναι τα μέτρα ;
Θα εκτελούν κάθε που πιάνουν κάποιον να κάνει χρήση νερού; Που φτάσαμε..

Πάντως σήμερα έγινε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο κ. Μυλωνάκη και τους καλλιεργητές - αγρότες της Γραμβούσας. Οι περισσότεροι έχουν φτάσει στα όρια τους και βλέπουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να τηρηθούν οι υποσχέσεις για το νερό του ΤΟΕΒ.
Ο δήμαρχος βέβαια υποσχέθηκε ότι το δίκτυο θα είναι έτοιμο ως και το τέλος του 2024 με πιθανή ημερομηνία στις 15 του Σεπτέμβρη να μπει ο εργολάβος.
Πάντως η είδηση που ακούστηκε στην ανοικτή συζήτηση είναι ότι το ikos δεν θα πάρει νερό (ούτε ένα κιλό όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος) και δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε δέσμευση. (μαλλον πως υπήρχε δέσμευση αλλά λόγω της έκτακτης ανάγκης ο δήμος αντί να το δώσει στο ikos θα το δώσει στους αγρότες)
Το νερό λοιπόν θα πάει στην Γραμβούσα .....απορία τι νερό χρησιμοποιεί τωρα το ikos

- Επειδή ψάχνουμε νερό αλλά η δημοτική αρχή δεν θέλει να ρωτά, ούτε θέλει να τις λένε τι να κάνει, οι αγρότες είπαν, αλλά μάλλον δεν το άκουσε ο δήμαρχος, ότι υπάρχουν 3 ταπωμένες γεωτρήσεις στην Γραμβούσα (Νιο Χωριό, Αζωγυράς, Νταμηλοχώρι) που μπορούν να δώσουν νερό.
15 χρόνια υποσχέσεις δίχως μια μελέτη... ακόμα και αυτό που ετοιμάζουν τώρα είναι άνευ μελέτης, μια πρόχειρη κατασκευή και ιδέα υπαλλήλου που μπορεί να δουλέψει και μπορεί όχι. Εκεί έχει καταντήσει η Κίσαμος με τους αγρότες να μην ξέρουν τι να κάνουν και τους σωτήρες να λένε ότι κάνουν και έργο.
Υ.Σ το μόνο ευχάριστο είναι ότι μόλις τελείωσε η συνάντηση άρχισε να ψιχαλίζει... τωρα αν βρέχει ή μας φτύνουν θα φανεί ως και το τέλος του χρόνου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: