Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΚΙΣΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

27-8-2024 
Από τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κισάμου της 26-8-2024, όπου ζητήθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης λογοδοσία για την αντιμετώπιση των εντονότατων προβλημάτων στην υδροάρδευση σε όλο σχεδόν τον Δήμο μας, η τοποθέτησή μου ήταν, εν συντομία, η ακόλουθη : 
-Το υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας, αποτελεί δικαιολογία και πρόφαση για την απρονοησία και ολιγωρία μας διαχρονικά, στα θέματα υποδομών και ορθολογικής διαχείρισης. Επειδή , όμως οι ευθύνες διαχείρισης των κοινών και προγραμματισμού έργων ζωτικής σημασίας έχουν ονοματεπώνυμο, θα έπρεπε ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, αλλά περαιτέρω να φανούν έτοιμοι, έστω και στο και πέντε, για βραχυπρόθεσμες, μεσομακροπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις. Αντί σοβαρών απαντήσεων ακούσαμε κατάπληκτοι τον κ. Δήμαρχο για μία ακόμη φορά να κατηγορεί εμένα και τους λοιπούς της αντιπολίτευσης ότι κάνουμε στείρα και κακόβουλη κριτική, επιμένοντας ότι ο Δήμος κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καθαριότητα και στην διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας !!!! Τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών. Ακούσαμε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κουμάκη, να αναφέρεται στην μελλοντική λύση του φράγματος Ταυρωνίτη, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στα αιτήματα του σήμερα. Λυπούμαστε να πούμε ότι ο λόγος του ήταν λόγος του «υπαλλήλου γραφειοκράτη» και όχι του πολιτικού που οι δημότες τον έταξαν να δίνει λύση στα προβλήματά τους. Αν αυτός ο ρόλος τον ενδιαφέρει, δικαίωμά του.
- Το κρίσιμο θέμα της υδροάρδευσης είναι διαχρονικό και δυστυχώς η γνώμη των ειδικών έχει παραμεριστεί εξαιτίας του πολιτικού κόστους. Υπάρχουν και υπήρξαν λύσεις που υποβαθμίστηκαν και για ακατανόητους λόγους- συχνά πολιτικού εγωισμού και μικροψυχίας – έμειναν στην άκρη. 
Εξηγούμαι : 
Α) Το νερό της  πηγής Μεσαυλίων μετά τις καταστροφές του 2019 παραμένει ανεκμετάλλευτο. Πρόκειται για φυσική ροή άφθονου και καλής ποιότητας νερού, που για τουλάχιστον 10 μήνες θα έλυνε τα προβλήματα υδροάρδευσης της περιοχής του πρώην Δήμου Μηθύμνης. Σήμερα επιλέγουμε την λύση των γεωτρήσεων, όπως αυτή της Μαλαθύρου, με αποτέλεσμα να γίνεται αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας και να φθάνει στα όριά του ο ήδη καταπονημένος εξοπλισμός. 
Β) Δεν επιτρέπεται σε περιοχές όπως η τοπική κοινότητα Σφηναρίου, να μην έχουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους νερό για τις ανάγκες τους και την ίδια στιγμή να αρδεύεται εγκατάσταση θερμοκηπίου στο χωριό  !!!!
Γ) Δεν επιτρέπεται, σήμερα που είμαστε στα όριά μας, ο Δήμος μας να κωφεύει σε περιπτώσεις υδατοκλοπής και να μην αντιμετωπίζει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις βλάβες στο ούτως ει άλλως πεπαλαιωμένο δίκτυο.
Γνωρίζω την προσωπική  έγνοια του κ. Δημάρχου  για τις ελαιοκαλλιέργειες. Μακάρι λοιπόν την επόμενη φορά που θα αντικρίσει τους συνδημότες του ελαιοπαραγωγούς να έχει στο μυαλό του ότι πρέπει και τα δικά τους λιόφυτα, να είναι «ωσάν τσι βασιλικούς», όπως είναι και τα δικά του. Θέλει κόπο και προσπάθεια και όχι λογύδρια και υποδείξεις….          
Με εκτίμηση 
ΜΙΧΑΗΛ Θ. ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: