Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 
Όπως ήταν αναμενόμενο ο δήμος Χανίων ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ως και τις 23 του μηνός σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό των 3 νέων. Αφορά στις συναυλίες της Φιλαρμονικής όπως και στο μουσικοχορευτικό δρώμενο της παραδοσιακής στράτας σήμερα, Τρίτη 20/08/2024, καθώς και οι συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21/08 στον Δημοτικό Κήπο Χανίων και για την Παρασκευή 23/08 στους Τάφους των Βενιζέλων.
Λογικό, αναμενόμενο, και μάλιστα έτσι έπρεπε να γίνει, τώρα για τα άλλα μέρη του νομού θεωρώ ότι δεν ήταν απαραίτητη η αναβολή ή η ακύρωση των εκδηλώσεων βέβαια αυτό ήταν και είναι στο χέρι της εκάστοτε δημοτικής αρχής ή πολιτιστικού συλλόγου.
Σίγουρα μια αναβολή ή ακύρωση δεν θα λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα μας και καλό είναι να ανασκουμπωθούμε και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της και να μην συμβεί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια .. Πλήρη αδιαφορία.
✓ Ο νόμος Χανίων είναι ο ποιο αδικημένος στο θέμα του οδικού δικτύου και είναι γνωστό, πασίγνωστο θα έλεγα, ότι εχουμε από τα χειρότερα της Ελλάδος αν και έχουμε τον περισσότερο κυκλοφοριακό φόρτο στην Κρήτη.
 ✓ Δεν υπάρχει ασφαλής δρόμος στο νομο Χανίων, λένε, και έχουν δίκιο. Ούτε φυσικά οι δρόμοι μας είναι για τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Έχουμε δρόμους του 1990 και ίσως λίγο παλαιότερους. Παράδειγμα, ο Κίσαμος Λαφονήσι ο δρόμος είναι του 1945 και σε κάποια σημεία προ της γερμανοκατοχής, το ίδιο και από Κίσαμο προς Κεραμωτή και Αμυγδαλοκεφάλι.
 Αν και έχουμε τους 3 επίγειους παραδείσους κατά περιφέρεια Κρήτης, εντούτοις είναι γνωστό που πάνε τα λεφτά και σε ποιο νομό. 
✓ Η παράκαμψη Τοπολίων θα κλείσει μισό αιώνα όπου να'ναι και θα είναι ακόμα υπό κατασκευή, η παράκαμψη Κισάμου έκλεισε μισό αιώνα υποσχέσεων και είναι ακόμα στην ωρίμανση.
✓ Αφήνω τους κόμβους τελευταίους που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν και περιμένω να δω επιτέλους την δημοτική μας αρχή να παίζει και κανένα χτύπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ... πράγμα άγνωστο για αυτήν εδώ και κάμποσα χρόνια. Όσο θα μένει αμέτοχη δίχως να διεκδικεί θα έχουμε τραγικά συμβάντα ... είναι αναπόφευκτο όσο και να προσέχουμε, όσο καλά και να οδηγούμε, αφού πλέον είναι φανερό ότι δεν χωράμε στους παλιόδρομους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: