Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΦΩΤΟ .... ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΑΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Γράφουν και λένε τα ΜΜΕ οτι η συγκεκριμένη φωτο διχάζει.
Εμένα δεν με διχάζει καθόλου γιατί απλά ξέρω τον λόγο που έγινε έτσι ..... ήθελε ο δήμος να καταστρέψει την ποιο όμορφη παραλία και έβαλε κάτι ειδικούς συμβούλους να την αποτελειώσουν από πείσμα.. 
Αυτή η εικόνα από μόνη της είναι η δυσφήμηση, γιατί όσοι θέλουν να πάνε για μπάνιο εκεί, δεν θα πάνε ποτέ ξανά σε μια τέτοια παραλία τύπου Βραζιλίας. 
Έχει αποδειχθεί ότι η δημοτική μας αρχή, δεν έχει ιδέα πως να διαχειριστεί, να προφυλάξει αλλά και να αναδείξει, προς όφελος όλων τέτοιες παραλίες.
Δεν τα κατάφερε ούτε μόνη της αυτά τα 9 χρόνια, ούτε φυσικά όταν "πήρε" καποιον να την βοηθήσει με παροπλισμένες ιδέες δεκαετίας 90.
Από τις δηλώσεις, χρειαζόμαστε κι άλλες ομπρέλες, μέσα σε ένα χρόνο παράδωσε τα πάντα στο κίνημα της πετσέτας ... και της αδιαφορίας.
- Είχα γράψει πολλές φορές παλαιότερα και κατηγορήθηκα ότι η Φαλάσαρνα είναι μια οργανωμένη παραλία μοναδική στο είδος της στην Κρήτη και έτσι πρέπει να την κρατήσουμε...να την αναδείξουμε και να την προστατέψουμε.  Δυστυχώς την παραδώσαμε στο γυφταριό που όταν φύγει αφήνει πίσω του τα πάντα από γόπες, κονσέρβες, ως και μπειμπιλίνο.
Μάλιστα οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν δίχως να ξέρουν και τι προσπέρασαν....
Αξίζει άραγε τέτοια εικόνα η Φαλάσαρνα;
Ανίδεοι δίχως ίχνος ντροπής κατέστρεψαν τα πάντα, πρώτα με την υποστολή των γαλάζιων σημαιών μετά με τις κατηγορίες περί απειλούμενων φυτών και αμμόλοφων έκαναν την Φαλάσαρνα γυφτοΡίο.
Αυτό μας αξίζει όμως σίγουρα.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: