Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ....

Η επερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Λαϊκής συσπείρωσης σχετικά με την παράκαμψη Κισάμου ξεβράκωσε πολλούς .. Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη και τις δηλώσεις του δημάρχου μας το 2Ο23 φαίνεται καθαρά πλέον πόσο μας δίνουν σημασία. 

5 Μαϊου 2023 ο δήμαρχος μας είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο flashnews σχετικά με τα μεγάλα έργα αλλά και την παράκαμψη Κισάμου:
✓ Η δημοτική  αρχή Κισσάμου παρακολουθεί στενά, διεκδικεί μεθοδικά και συνεργάζεται με το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Κρήτης για τα μεγάλα και πολύ μεγάλα έργα που αφορούν τον τόπο μας, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο νομό Χανίων (Φράγματα Ποταμού Ταυρωνίτη, ΒΟΑΚ Χανιά – Κίσσαμος και Παράκαμψη Κισσάμου, Νέα Λύκεια Κισσάμου κ.α.).
✓ Ειδικά για την Παράκαμψη Κισσάμου, γνωρίζουμε ότι το έργο πλέον μελετάται με γρήγορους ρυθμούς, με στόχο και αμετακίνητη θέση μας την ολοκλήρωση και περιβαλλοντική αδειοδότησή του με το παράλληλο τμήμα Χανιά – Κίσσαμος του ΒΟΑΚ (που θα κατασκευαστεί μέσω του δικαιώματος προαίρεσης του Χανιά – Ηράκλειο). Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της Παράκαμψης Κισσάμου, θα διεκδικήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ώστε να κατασκευαστεί ταυτόχρονα με το νέο ΒΟΑΚ.
✓ Η μελέτη εκπονείται από το Υπουργείο  Υποδομών (μέσω συμβούλων ώστε να έχει ταχύτητες ανάλογες του νέου ΒΟΑΚ) από το οποίο θα εκδοθούν σύντομα  και οι σχετικές αποφάσεις. 
Τελικά όπως φάνηκε η περιφέρεια απάντησε στην Λαϊκή συσπείρωση λέγοντας εν ολίγοις ότι άλλαξε ο πρωταρχικός σχεδιασμός και η παράκαμψη έγινε παρακαμπτήρια οδό με διαφορετικές σε σχέση με τις αρχικές τεχνικές προδιαγραφές- γεωμετρικά χαρακτηριστικά (πχ μικρότερου πλάτους, με άλλα όρια ταχύτητας.
Έχω μια ελπίδα ότι η δημοτική μας αρχή θα το ήξερε αυτό, γιατί αν δεν το ήξερε τότε καλά θα κάνει να κάνει άλλη δουλειά ..Φυσικά περιμένω διάψευση αν και δύσκολο το βλέπω .. 
Αυτοί θα μας σώσουν αλλά δεν ξέρουν ακόμα πως.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: